26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Noi măsuri restrictive în Năsăud și trei comune! Scenariu roșu pentru mai mulți elevi de gimnaziu și liceu

CJSU a analizat evoluția cazurilor Covid în ultimele două săptămâni. În Năsăud și comunele Șintereag, Chiochiș și Ilva Mare se impun noi restricții. Tototdată, de luni, elevii mai multor clase de gimnaziu și liceu vor învăța online.

Incidența cazurilor de covid 19 la mia de locuitori, pe ultimele 14 zile, determină măsurile care se impun în UAT-uri.

Astfel, în urma analizei incidenței, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a decis că se impun noi măsuri restrictive în Năsăud și comunele Șintereag, Chiochiș și Ilva Mare.

Șintereag – cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori

Se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în Șintereag, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Năsăud, Chiochiș și Ilva Mare – incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori

Activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 24 octombrie 2020. Restricţiile se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Totodată, CJSU a dispus noi scenarii pentru anumite unități de învățământ. Mai exact, elevii acestora vor rămâne de luni acasă.

Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
– Școala gimnazială Șieu Măgheruș, până la data de 02.11.2020;
– Liceul teoretic ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – clasele XI B, VI A, VII A, până la data de 05.11.2020;
– Școala gimnazială Șintereag – structura Cociu – clasele V, VI, VII, VIII, până la data de 04.11.2020.
Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 24 octombrie

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...