17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Nuntă „rustică”: scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie în orașul-stațiune

Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a căsătorit în această vară cu sîngeorzanca Ioana Nicolaie. Nunta a avut loc într-un cadru rustic, tocmai în orașul-stațiune de unde este mireasa. Cei doi sunt împreună de ani buni și au un fiu.

Vestea a fost dată tocmai de scriitoarea Ioana Nicolaie, însoțită de o fotografie cu cei doi în postura de miri. Cei doi au luat decizia să își pună pirostriile după 22 de ani de conviețuire.

„Azi am vrut să pun o poză cu noi trei, nu avem prea multe, asta e una dintre cele recente. Eram la Sângeorz, în vară, eu și Mircea ne căsătoream religios după douăzeci și doi de ani de viață împreună”, anunța scriitoarea pe Facebook.

Mircea Cărtărescu este poet, prozator, eseist, critic literar și publicist. A publicat numeroase volume începând din 1980, care au fost traduse în peste 20 de limbi. De asemenea, cărțile sale au fost premiate de Academia Română, Uniunea Scriitorilor, Ministerul Culturii, Asociația Scriitorilor din București sau Asociația Editorilor din România.

Scriitorul a primit și numeroase premii internaționale pentru cărțile sale, fiind unul dintre cei mai apreciați scriitori români.

Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A publicat mai multe volume de versuri („Poză retuşată”, „Nordul”, „Credinţa”, „Cenotaf”, „Autoimun” – desemnat de către Uniunea Scriitorilor „Cartea Anului“ 2013), antologia „Lomografii”, patru romane („Cerul din burtă”, „O pasăre pe sârmă”, „Pelinul negru”, „Cartea Reghinei”) şi literatură pentru copii („Aventurile lui Arik”, „Arik şi mercenarii” şi „Ferbonia”). A fost nominalizată la premii naţionale şi internaţionale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul „Nordul” a apărut în germană în 2008, „Cerul din burtă” a fost publicat în 2013 în suedeză şi în 2014 în bulgară, iar „O pasăre pe sârmă” se traduce în sârbă. „Autoimun” a apărut în bulgară în 2016.

Foto: Ioana Nicolaie Facebook

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!