14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

NUȘENI: Se vinde o fermă modernă pentru oi sau capre, complet funcțională și ultra dotată

O fermă nou-nouță pentru exploatarea, în stabulație, de oi sau capre, complet utilată și funcțională, a fost scoasă la vânzare. Ferma și o parte din teren sunt situate în satul Feleac, comuna Nușeni, într-o zonă defavorizată, iar o altă parte din teren în apropiere, în comuna Matei.

Cei care doresc să înceapă o afacere sau dețin deja una în domeniul creșterii oilor sau caprelor pot achiziționa acum o fermă modernă, ultra dotată și complet funcțională, unde activitatea poate să înceapă imediat.

Ferma este compusă din mai multe hale generoase, izolate termic și încălzite, cu circuite ingenioase de intrare / ieșire a animalelor, cu magazie, sală de muls, moară de cereale. Toate sunt realizate și dotate la cele mai înalte standarde.

Mai mult, ferma are și o căsuță cu camere, băi complete și bucătărie pentru personal și viitorii proprietari – dacă vor dori să stea acolo.

Ferma a fost ridicată în ultimii doi ani și a fost proiectată astfel încât să respecte toate circuitele pentru creșterea animalelor și colectarea laptelui. Totul se face mecanizat, de la hrană și apă și până la mulgerea oilor.

Din ferma unde stau animalele, pe niște culoare, acestea ajung ușor în sala de muls. De aici, laptele este preluat și ajunge în tancurile de depozitare, respectând toate standardele de igienă.

Pentru tineret, miei sau iezi, a fost concepută o altă hală specială, de creștere, în condiții cum numai în fermele din afară vezi.

De altfel, tot proiectul a fost inspirat din modelul fermelor de top în creșterea ovinelor din  Spania.

Ferma este în satul Feleac, comuna Nușeni, o zonă defavorizată, iar terenul din jur aparține tot fermei.

S-au făcut investiții mari pentru a fi asigurată apa curentă. Toate halele au instalații de încălzire și ventilare performante, inclusiv generator cu putere mare pentru curent.

Totul este automatizat și la un buton distanță. De la dozarea cerealelor pentru animale și până la hrănirea, adăparea sau mulgerea lor.

De altfel, la vânzare sunt scoase și mai multe utilaje:

 • 2 tractoare cu remorci, freză, plug,
 • semănătoare de păioase, tăietor de siloz, freză de pășune, lamă, greblă,
 • remorcă multifuncțională pentru hrănire controlată.

 

Ferma poate fi populată imediat cu animale și dată în exploatare, capacitatea fiind de câteva sute de capete/grajd.

Cei care vor mai multe informații și să o viziteze pot suna la tel. 0751.416.031, numai pe WhatsApp. 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. ce pret?
  e mai mult de 300.000 euro cu tot cu terenul necesar pentru capacitatea proiectata?
  in cati ani se amortizeaza?
  2360 de ani?
  cat lapte trebuie sa mulgi pe zi ca sa amortizezi in 15 ani?
  afacere nerentabila in romania: sa cumperi ferma si sa astepti profit!
  mai bine in titluri ca statul inca nu impoziteaza profitul! (poti sta pe dealul feleacului la umbra s te uiti la prostii care vor cumpara cum se chinuie sa …mulga capra…pentru ce?
  sa astepti sa mori pentru A PLATI IMPOZITE BUGETARILOR?

 2. Exact ….hai sa gandim ptr vegetarienii ca tipul de mai sus. Hai sa nu facem nimic,sa stam sub umbra copacaului si sa ne uitam la oamenii care lucreaza si sa ne mai si asteptam ca Romania sa se dezvolte ptr ca avem ganduri curioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?