17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

O competiție care a adunat 150 de sportivi din țară la Colibița a murit din cauza infrastructurii : „E vorba despre viețile oamenilor”

Anul acesta, Colibița trebuia să găzduiască a doua ediție a Triatlonului care și poartă numele lacului. Din păcate, organizatorii au anunțat cu o lună înainte de competiție că aceasta nu va mai avea loc, iar neajunsurile noii stațiuni ar fi de vină.

ACS Triatlon Bistrița a anunțat ieri că anul acesta competiția desfășurată la Colibița, care trebuia să ajungă la ediția cu numărul II, nu va mai avea loc. Anul trecut, deși era la prima ediție, competiția a adunat mai bine de 150 de sportivi de top din întreaga țară.

Anunțul a fost făcut chiar de către organizator, pe Facebook. Acesta dă vina pe problemele de infrastructură și neajunsurile de la Colibița.

„Cu regret vă anunțăm că suntem nevoiți să înghețăm organizarea ediției cu număr 2 a competiției Triatlon Colibița pentru anul 2018.

Motive ar fi mai multe, dar vi le enumăr doar pe cele mai importante, ca de exemplu:

– siguranța participanților este primordială pentru noi, încât nu putem risca absolut deloc făcând compromisuri în organizarea evenimentului. Astfel că, datorită lucrărilor de construcție din zona lacului Colibița trasele ar suferi prea multe modificări pentru a reuși să îndeplinim distanțele potrivite unor astfel de concursuri și pentru aceasta suntem nevoiți să anulăm Festivalul de Triatlon din 13-15 Iulie 2018;

– dacă anul trecut ne-am asumat riscuri enorme pentru a oferi o calitate ridicată în organizarea primei ediții având costuri pe care și astăzi încă le mai achităm, de această dată alegem să înghețăm evenimentul pentru a nu face ceva doar ca să demonstrăm că putem face… e vorba de viețile participanților, totuși. Vieți pe care, dacă alegem să ținem ediția a 2-a anul acesta în astfel de condiții (ca după război), riscăm să le punem în pericol… și nu merită nimeni așa ceva doar de dragul de a organiza/participa la un Triatlon;

– știți prea bine, când e vorba de sport și în special când totul e făcut din suflet de către organizatori și voluntari, autoritățile locale nu prea doresc să se implice… nu e vina lor, dar nici a noastră, a celor ce dorim să facem ceva frumos și unic pentru comunitatea în care trăim. Astfel că, lipsa de reală implicare din partea autorităților în astfel de proiecte ne face munca și mai grea;

– s-a dovedit a fi foarte complicat să închidem în totalitate șoseaua (și nu vorbim doar de traficul de mașini) pe care proba de ciclism din 15 Iulie s-ar fi desfășurat și nu putem risca să apară vreo căruță sau vreun câine ciobănesc în timp ce participanții rulează în vale cu 65-75 km/oră.

Cu acestea de mai sus, mă repet când zic încă o dată că regret faptul că nu putem face anul acesta ceea ce ne-am propus pentru triatlonul românesc, dar nu putem risca atât de mult!”, a fost mesajul transmis de Cristian Negrușa, președintele ACS Triatlon Bistrița.

Foto: ACS Triatlon Bistrița. 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: