15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

O nouă piață? Un vis îndepărtat… Teraplast a vândut terenul unde visa Primăria o piață en gros

Visul unei piețe en-gros civilizate și moderne este tot mai îndepărtat, în condițiile în care Bistrița nu are nici măcar o piață decentă. Teraplast a vândut deja terenul pe care pusese ochii municipalitatea și unde voia să amenajeze o piață en gros, unde să mute comercianții „de la ruși” și provizoriu agricultorii din Decebal.

Primăria Bistrița intenționează să cumpere o bucată de teren în zona industrială pentru a amenaja o piață en gros. Acolo, municipalitatea vrea să mute comercianții din piața „de la ruși”, dar și agricultorii din Piața Decebal pe perioada reabilitării acesteia.

Mai marii orașului au fost la un pas să bată palma cu cei de la Teraplast, pentru terenul pe care compania îl deține lângă Inspectoratul de Jandarmi Județean. Primăria Bistrița era dispusă însă să plătească pentru teren doar în două rate, variantă care nu a fost pe placul celor de la Teraplast, care ar fi decis să vândă suprafața altcuiva. Informația a fost făcută publică de către viceprimarul Gelu Muthi, într-o emisiune de la postul As Tv.

„Noi nu am primit încă un răspuns la solicitarea noastră de a plăti în două rate. Noi am făcut un raport de evaluare, am concluzionat prin reprezentantul lor la Bistrița că prețul pe metru pătrat, pe ar, este okey, dar problema se punea în a plăti noi în două tranșe, pentru că noi din bugetul local nu ne permitem să facem plata o dată. În iunie, anul viitor, aveam toți banii. Din păcate, pe surse, am aflat că terenul a fost vândut deja. Am solicitat alte oferte pentru a achiziționa un teren”, a explicat viceprimarul Gelu Muthi.

Astfel, Primăria Bistrița nu a abandonat ideea achiziționării unui teren. Se pare că suma cerută de Teraplast ajungea la 2.400-2.500 de euro pe ar.

„Căutăm o suprafață de teren cuprinsă între 80 de ari și un hectar și jumătate, lot compact, cu deschidere generoasă la drumul de centură, cu deschidere mai mare de 30 de metri. Undeva între stația de gaz și intersecția cu drumul ce duce spre Năsăud”, a completat Gelu Muthi.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: