11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

O școală comunală, digitalizată! Elevii ei au aparatură la care unii de la oraș încă visează

Școala unei comune din județ a fost dotată cu un laborator digital. Din 139 de școli înscrise în concurs, 10 au fost digitalizate, printre acestea fiind și Școala Gimnazială din Uriu. Aceasta este a treia școală din mediul rural, dotată tehnic prin programul Digitalia.

Un program la nivel național și-a propus digitalizarea școlilor din mediul rural.

Încă de la prima ediție, printre școlile selectate au fost și unități de învățământ din județul Bistrița – Năsăud.

În 2016, peste 80 de școli au aplicat la acest concurs. Iar printre cele 10 selectate a fost și Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu” din Salva. Despre aceasta puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a scris și despre Școala Gimnazială din Petriș, care a fost una din cele 20 de școli dotate digital anul trecut. Acestea au fost alese din cele 120 care au aplicat.

Anul acesta, 139 de școli s-au înscris în concurs. Și și de această dată, o școală rurală din județul nostru adjudecă un loc din cele 10.

Astfel, Școala Gimnazială din Uriu se va bucura de un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.

Laboratorul digital al școlii a fost dotat cu 23 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

Până în prezent, prin cele trei ediții ale programului Digitalia, peste 4500 de elevi se bucură de beneficiile acestui proiect în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...