-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

OAMENI din Bistrița-Năsăud. Ioana Dărăban, voluntar ISU BN: Cu sau fără decorații, pur și simplu îmi fac treaba

Ioana Dărăban este voluntar ISU BN din 2016, iar în decembrie 2021 a fost decorată cu gradul de cavaler de președintele Iohannis. Muncește în Sângeorz-Băi, iar decorația primită de la Iohannis nu a impresionat-o în mod deosebit. A postat pe pagina sa de facebook o singură fotografie. Atât i s-a părut suficient. În rest, își face pur și simplu treaba.

Ioana Dărăban este unul dintre voluntarii ISU BN de nădejde, încă din 2016. Este și elevă în anul II la Școala Postliceală „Henri Coandă”, unde se specializează ca asistent. Anul trecut a fost decorată de președintele Klaus Iohannis.

„Am fost selectată probabil pentru că sunt de multă vreme voluntar și m-am implicat în multe activități. A fost meritul meu. Dar nu m-a schimbat prea mult vizita la București. Pur și simplu mi-am făcut treaba.

E cam aglomerată capitala. Am fost atunci la București împreună cu fetița mea de 13 ani, Medina Maria. Am considerat că merită să vină și ea, pentru că nu ți se oferă chiar în fiecare zi ocazia de a vizita palatul Cotroceni. Ea nu a intrat în sala de conferințe…”, a povestit Ioana Dărăban.

A vrut să fie voluntar ISU dintotdeauna. Atunci când s-a făcut gardă de intervenție la Sângeorz Băi, a fost printre primii care s-a înscris. Unii dintre prieteni își închipuie că s-a ales cu o mulțime de bani de pe urma activității la ISU BN. Alții o numesc direct fraieră pentru că face voluntariat.

Fiind de mică mai băiețoasă din fire, Ioana Dărăban ne-a mărturisit că i-ar fi plăcut să facă și armata. Dar nu a fost să fie.

Ioana Dărăban a recunoscut și că a avut parte de intervenții extrem de dificile. 

Au fost intervenții în munți, unde accesul a fost foarte dificil. Pe drum și-a pus problema că va fi ultima oară când participă la gardă, cu gândul la fetița ei de 13 ani. Dar până când a ajuns la victimă, a uitat de toate spaimele. Iar a doua zi a luat-o de la capăt – a povestit Ioana Dărăban.

Este foarte important să ai prieteni buni. Am și eu gașca mea de prietene pe care știu sigur că mă pot baza… De mică mi-a plăcut să urc pe munte. De când a început pandemia, am început să urc și mai des. Aproape în fiecare weekend, sau tot la două săptămâni ajung pe munte…”, a mai povestit Ioana Dărăban.

Este un exemplu pentru toți cei din generația și comunitatea sa. Pe lângă activitatea de voluntariat la pompieri, cu care ne mândrim, Ioana Dărăban face voluntariat în foarte multe alte domenii. Inclusiv în programul Big Build”, a povestit Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN. Acesta i-a făcut o surpriză, oferindu-i un buchet de flori din partea instituției.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: