1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

OAMENI din BN – Diana Oancea Morar, directoare la Palatul Copiilor Bistrița: Învățăm alături de copii să ne depășim pe noi înșine. Fie și doar cu un pas

Profesoara Diana Oancea Morar – directoarea Palatului Copiilor – pictor și membru al UAP România – a mărturisit la emisiunea Oameni din Bistrița-Năsăud că ea însăși este un produs al Palatului Copiilor.

Eu m-am născut în Cugir, un oraș mic, dar care mi-a oferit o șansă uriașă de a întâlni la Palatul Copiilor o profesoară calificată, în perioada de gimnaziu. Singura care m-a încurajat constant și într-un moment crucial al vieții mele – să urmez mai departe Liceul de Arte. E vorba de doamna Gabriela Vulcan căreia îi mulțumesc și acum.

Faptul că am ajuns la Liceul de Arte din Cluj a fost, pentru mine, șansa vieții. A fost cel mai frumos moment în viața mea…

Am intrat a doua, iar în toți cei patru ani de liceu, scopul meu a fost să intru apoi la Universitatea de Arte din Cluj. Dar bazele au fost puse într-un club al copiilor din Cugir. Și mă bucur pentru asta. Sunt foarte recunoscătoare și același lucru încerc să-l fac și eu pentru copiii care vin aici”, ne-a povestit profesoara Diana Oancea Morar.

Peste 200 de copii frecventează Palatul Copiilor din Bistrița, iar profesorii de aici trebuie să-i cucerească în fiecare oră.

Nu putem să-i punem absenți, nu le dăm note, iar la concursuri nu pot participa toți. De aceea fiecare trebuie să-și găsească un soi de mulțumire. Iar noi îi învățăm să fie mulțumiți cu autodepășirea. La fel este și în viață: cred că pentru fiecare persoană învățarea înseamnă să te depășești pe tine însuți. Fie și doar cu un pas. Cred că asta este cel mai frumos”, a povestit Diana Oancea Morar.

Diana Oancea Morar a predat la început la Liceul din Prundu Bârgăului. Acolo preda educație plastică, o oră pe săptămână, pentru peste 700 de elevi.

Ambiția mea era să-i fac pe fiecare să fie atent la oră și să se mulțumească cu nivelul la care pot ajunge ei. Notele erau cumva o reflectare a întregii lor deveniri, nu neapărat a unei ore anume. Ambiția mea a fost și să le învăț fiecăruia numele. Spre bucuria mea și a lor, îi știam pe fiecare pe nume. Acum sunt colegă cu o fostă elevă de-a mea din Prundu Bârgăului – care e preofesoară la Clubul Copiilor din Sângeorz-Băi. E o mare mulțumire, pentru că știu că am contribuit și eu la devenirea ei…”, ne-a mai povestit Diana Oancea Morar.

Din 2014, Diana Oancea Morar predă pictură la Palatul Copiilor din Bistrița, la insistențele profesoarei Elena Nacu. Din ianuarie 2022 conduce instituția, în urma concursului de directori pe care l-a trecut cu brio.

Cât de distractive sunt activitățile la Palatul Copiilor și care sunt provocările aici – descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:   

Emisiunea „Oameni din Bistrița-Năsăud” este susținută de Frasinul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...