8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Ogâgău a câștigat! Nu se mai organizează referendum

Traian Ogâgău își va duce mandatul de primar al orașului Sîngeorz-Băi la final. Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus astăzi anularea Ordinului Prefectului județului privind organizarea referendumului.

„Tribunalul Bistriţa Năsăud a dispus astăzi, 29.05.2018, anularea Ordinului Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz – Băi, judeţul Bistriţa Năsăud.

Astfel,Traian Ogagău a câştigat procesul privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea acestuia.

În acest fel, instanţa de judecată a reţinut nelegalitatea actelor emise şi adoptate de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud în vederea organizării referendumului.

Aşa cum am susţinut încă de la început, procedura privind organizarea referendumului s-a desfăşurat sub semnul ambiguităţii, îndoielii, netransparenţei, necunoaşterii de către prefect a procedurilor legale impuse de legiuitorilor.

Traian Ogâgău a fost reprezentat atât în faţa instanţei de judecată cât şi în faţa Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local de către avocatul Gaftone George din cadrul Societăţii civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone & Asociaţii”, este comunicatul de presă transmis astăzi de către avocatul George Gaftone.

Aproape trei mii de cetățeni au semnat în urmă cu câteva luni pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Traian Ogâgău. Acesta a susținut de la început că nu există motive întemeiate pentru a fi demis și spunea că nu există nici bani pentru așa ceva. Până la urmă, instanța i-a dat dreptate și referendumul nu se va mai organiza.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...