17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

OPINIE: Putin a omorît Covidul la Bistrița

A început războiul în Ucraina. Și? În 32 de ani de democrație am trecut prin mineriade, inflație, mandate ale unor presedinți depășiți de situație, arestări de politicieni corupți, manifestații, greve, Piața Victoriei, pandemie…Mai este loc în coșul democratic? Desigur. Ingrămădim în suflete negura unei existențe tulburătoare. Românul rezistă. Cu sau fără hashtag suntem condamnați să trăim la întâmplare. După cum vor alții, străini sau conaționali puși să păzească stăna de lupi singuratici, care n-au avut timp să se organizeze în haite odată la patru ani.

A început războiul în vecini. Dincolo de durerea noastră istorică vizavi de Bucovina, românii acceptă ideea că oamenii simpli fug din calea fixației lui Putin.

În 1989 am avut parte de o Revoluție televizată, acum un război. Cu oameni care iși iau copiii, bocceluța și animalele de companie si pleacă in bejanie. Fuuugi, scapăăă! Acestea sunt cuvintele de ordine ale umanității care nu-și imagina ceva mai crunt decât pandemia. Cu virusul aveai o șansă, cu războiul te salvezi printr-o minune.

În Bistrița războiul are conotațiile supraviețuirii.

La Kaufland: „Mi-a spus azi un vecin că trebuie să ne facem provizii de făină, macaroane. Se scumpesc”

Pe strada Grigore Bălan: „Unde să fugim? Apasă Putin pe buton și gata România”

La un bar: „Să nu uiți să mergi după pălincă de pere. Măcar murim veseli”

La veterinar: „Ați văzut imaginile din Ucraina? Fuge lumea din casă, dar nu-și abandonează animalele”

Acasă: „De ce plângi?”, „Tu chiar nu vezi ce se întâmplă? Nu ai auzit azi-dimineață avioanele? Pun pariu că era avionul acela din Ucraina ce era condus la Bacău”, „Și?”, „Nu-ți pasă? Nu te afectează? Dacă ajunge războiul și aici?”, „Atât timp cât este coadă la materiale de construcții nu-mi fac probleme”.

Bistrița trăiește. Din 15 martie primarul vrea să incepem asfaltările, asteptăm eliminarea restricțiilor.

Care-i treaba cu războiul? ” Trăiți bă, trăiți, că de murit nu-i nicio scofală”, spunea actorul Adrian Pintea.

Trăim. Încă. A ucis Putin și Covidul?

P.S. În Sigmir este pană de curent. Așa începe sfărșitul? Nu. După 15 minute e normalitate. Pănă când?

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.