15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

OPINII: Ce a rămas în urma „cercului de foc al puterii” lui Ovidiu Crețu?

Domnul Ovidiu Crețu părăsește Primăria Municipiului Bistrița după 12 ani în care a deținut cea mai mare putere de decizie în instituția de conducere a orașului. Dacă în primii șase ani focul puterii l-a ajutat pe Ovidiu Crețu să modeleze și să transforme în fapte ideile bune pe care le-a avut pentru dezvoltarea orașului, în ultimii șase ani, dar în special în ultimii patru ani, acest foc al puterii a început să-i mistuie inima și să-i întunece mintea…

De ce spun asta? Pentru că doar o minte întunecată poate înțelege utilitatea de a începe realizarea proiectului „Wonderland” cu faimoasa pârtie de schi și nu cu Aquapark-ul sau baza sportivă.

Din cauza acestei minți întunecate, proiectul Wonderland a rămas până în ziua de astăzi la stadiul de minune (în limba engleză ”wonder” înseamnă „minune”).

De obicei mintea omului se întunecă atunci când inima îi este plină de orgoliu. Pentru Ovidiu Crețu, orgoliul a fost aprins de focul puterii care, la început, a ars mocnit, doar pentru a arde cu o forță mistuitoare în ultima parte a mandatului său.

Domnul Ovidiu Crețu a venit la primărie prin „sacrificiul focului” Bisericii Evanghelice și a plecat mistuindu-și propriul partid cu „realizările” din ultimul mandat.

Dacă nu era fostul viceprimar Cristian Niculae să obțină câteva finanțări europene pentru proiecte mari de infrastructură, PSD nu oferea nimic pentru viitorul Bistriței și al bistrițenilor, deși a deținut conducerea administrativă a orașului.

Puțina notorietate pe care fostul viceprimar Cristian Niculae și-a contruit-o în ultimii 4 ani a fost umbrită de „realizările” din „Tărâmul Minunilor” domnului Ovidiu Crețu.

Așa a ajuns PSD să aibă doar doi consilieri în noul exercițiu administrativ. De la unsprezece la doi, în doar patru ani… În condițiile în care tu, PSD Bistrița, conduceai primăria prin domnul Ovidiu Crețu care se bucura și de o majoritate în Consiliul Local – este un rezultat mai slab decât cel pe care l-a obținut Ovidiu Crețu și echipa lui de consilieri locali în primul mandat.

Atunci, în 2008, PSD avea cinci consilieri. Apoi, în 2012, a avut opt consilieri, iar în 2016 a avut majoritate asigurată de cei unsprezece consilieri Astăzi are doar doi, pentru că doar doi consilieri dintre cei cinci ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud aparțin PSD.

Rezultatul catastrofal pentru PSD Bistrița nu poate fi pus pe umerii domnului Niculae sau pe seama unei strategii greșite de campanie electorală la alegerile locale. Nu ai cum să pierzi 9 (nouă) consilieri în două luni de campanie „greșită”, așa cum afirmă domnul Crețu despre campania alegerilor recent încheiată.

Este o contraperformanță greu de egalat.

Din punctul meu de vedere, este limpede că alegătorii bistrițeni au sancționat modul fostului primar de a face administrație, mai ales în ultimul mandat. Sunt convins că la fel s-ar fi întâmplat și dacă domnul Ovidiu Crețu ar fi făcut parte din PNL sau oricare alt partid.

Din păcate pentru candidatul Cristian Niculae și echipa lui de consilieri, faptul că domnul Ovidiu Crețu a fost primar PSD, s-a dovedit a fi letal, mai ales în contextul în care încă există un val de ură îndreptat înspre PSD și care este întreținut artificial, din rațiuni politice și economice, de mai bine de doi ani, la nivel național.

Strâns ca într-o menghină de cele două percepții nefavorabile ale PSD-ului, atât cea din plan local-generată de administrația Crețu – cât și cea de la nivel național, candidatul Niculae nu a avut nicio șansă în aceste alegeri locale, chiar dacă a prezentat electoratului bistrițean cel mai bun program pentru dezvoltarea orașului. Din păcate pentru el și proiectul lui, Cristian Niculae nu a avut nici măcar soarta lui Isaac, fiul lui Avraam din cunoscutul episod biblic, fiind victimă colaterală în războiul percepției publice.

Zilele trecute am observat cu surprindere că orgoliul și aroganța nu l-au părăsit încă pe fostul primar al Bistriței, acesta afirmând în presa locală că domnul Ioan Turc, învingător în alegerile locale din septembrie și primarul actual al municipiului, va tăia doar panglici în primul mandat, fiindu-i astfel asigurate trei-patru mandate, „dacă-l ține Dumnezeu sănătos”.

Cu ce sentiment rămânem după plecarea primarului Ovidiu Teodor Crețu? Personal simt destul de mult dezgust și mai multă dezamăgire, pentru că putea face mult mai mult pentru Bistrița și pentru organizația care a muncit în trei campanii electorale pentru ca domnia sa să fie primar. Dar faptele vorbesc de la sine și istoria îl va judeca! Farewell, domnule Crețu!

Dan-Florin POP

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: