22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Ora XII a sosit…: Știți bancul cu cocoșul roșu? Dar ăla cu cocoșul roșu? Tot PSD este!

Cel mai mare partid al țării, roșu până în măduva oaselor, dar și cu o țâră de galben pe margini, stă să crape în cazul unei înfrângeri la alegerile locale.

Președintele cocoșilor tineri din Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, a dat deșteptarea anul trecut, într-o dimineață, spunând că Viorica Dăncilă nu merită să fie staroste peste ogradă. Apoi a amuțit. Sau i-or fi tăiat piuitul. Același cocoș a mai spus că ideal ar fi ca PSD să semene cu PSD BN. Uite că plopul nu face pere și răchita micșunele, iar lucrul ăsta îl știa și Ceaușescu.

Există însă reverberații social-democrate în județ care îți irită oscioarele urechii, scărița, ciocanul și nicovala, lăsând impresia că toate realizările pământești, de la apa caldă la mersul pe jos, au fost înfăptuite de PSD.

Sugestiv este cuplul Cristian Niculae – Adrian Solcan, acești Cornel și Romică ai politicii de municipiu. Niculae are catalog cu fotografii în câmpul muncii, ipostazele în care arată cu degetul fiind covârșitoare. Este preocupat de străzi, piste de biciclete (deși a pierdut un pariu cu Adrian Linca și trebuie să defileze în lenjerie intimă), malurile râului Bistrița, stadion, echipa de fotbal, salubritate și Aquapark. Toate acestea îl copleșesc pe orice om învățat cu drujba și nu cu pixul. Tocmai de aceea sunt diferențe mari între textele de pe facebook, scrise evident de alții cu gramatica de-a IV-a la zi, și limbajul liber unde exersează încă întreținerea unei minime conversații de genul „Ce mai faci, bine sănătos? Da, bine sănătos”.

De altfel, proiectele ar fi sănătoase dacă nu ar fi făcute pe repede înainte, iar majoritatea acestora îi aparțin lui Radu Moldovan. Radu i-a sugerat anul trecut aplicarea pentru un credit prin care să fie asfaltate străzile, același Radu l-a implicat în proiectul realizării unui nou stadion, face parcare în centrul Bistriței să pară că a făcut-o primăria, când colo plătește Consiliul Județean neputința, tot Radu l-a supravegheat atunci când a vorbit de susținerea cu bani a echipei de fotbal.

În fine, Radu vrea evident să controleze și județul și municipiul pentru a instaura hegemonia social-democrată.

Președintele CJ se tot laudă cu drumurile din județ, această mare realizare pe care romanii au înfăptuit-o acum mai bine de 2000 de ani. Drumuri, apă și canal. Pe scurt DAC. Acest DAC nu este reflectat pe Columna lui Traian, însă Radu se duce la muncă cu gândul la muncă. În plin secol XXI, noi ne ocupăm să aducem toaleta din fundul curții mai aproape de casă, iar alții fac turism de anvergură europeană și dezvoltă mici afaceri care ar ridica economia județului, ar crea locuri de muncă etc.

După două mandate la Consiliul Județean, opt ani, ne mândrim cu asfalt și ne vom mândri cu apă și canal. Apă ca să ne spălăm de păcate și canalizare pentru a se scurge la canal sudoarea roșie a unei ipocrizii născute acum 30 de ani.

Nu în ultimul rând, echipa social-democrată o are pe Mihaela Ivan, acest monument de inteligență și stabilitate democratică care ne face părtași la tot ce are mai frumos pesedismul și ce are mai urât liberalismul. Domnișoara nu dorește altceva decât locul 1 sau 2 pe lista deputaților bistrițeni! În rest, toată tevatura interviurilor și postărilor cuprinde literatură, economie, medicamentație, medicină, grosimea fier-betonului sau, lucru important, imaginea sa cu ochelari în care se reflectă trandafirii indiferent de anotimp.

Este exact ca în bancul ăla cu cocoșul roșu în care acesta venea în fiecare dimineață și săruta nouă găini iar celei de-a 10-a îi smulgea o pană. Întrebat de ce face asta, cocoșul a răspuns:

 – Pe tine, dragă, vreau să te văd așa cum ești!

Chiar, cum ar arăta Mihaela Ivan fără gândul de a deveni deputat?

Până să ne dumirim, domnișoara a fost propulsată și purtător de cuvânt al Alianței pentru Bistrița-Năsăud, acolo unde se ascund trandafirii Radu, Cristian, Bogdan, Adrian și Mihaela în spatele ALDE, PRO-România și UDMR.

Exact ca într-un alt banc sec cu cocoșul roșu. Nu-l știți? Nici noi, dar parcă e PSD.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...