Ovidiu Crețu: În acest moment suntem rău cu banii

Ovidiu Crețu: În acest moment suntem rău cu banii

Guvernul a aprobat proiectul de rectificare bugetară. Bistrițeaul.ro a contactat primarii orașelor din județul Bistrița-Năsăud pentru a lămuri situația financiară. VEZI câți bani au primit cele patru orașe din județ și cum se vor descurca cu acești bani:

Guvernul Dăncilă a adoptat proiectul rectificării bugetare, care pentru unii a adus bani în plus, dar pe alții i-a lăsat să se descurce de unii singuri. În urma rectificării Bistrițeanul.ro i-a contactat pe primarii orașelor din județ pentru a vedea dacă banii primiți sunt suficienți.

Într-o ședință de Consiliu Local, primarul Bistriței Ovidiu Crețu, afirma că așteaptă să vadă dacă se vor adeveri vorbele Guvernului și orașul nostru va primi bani la rectificarea bugetară, în caz contrar va închide ușa.

În urma rectificării, Primăria Bistriței a primit două milioane de lei, bani insuficienți pentru buna funcționare a instituției. Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul Crețu a declarat că „Suntem prinși pe hotărârea de Guvern cu două milioane de lei. În acest moment suntem rău cu banii. Aștept să văd publicată hotărârea pentru că sunt niște detalii foarte importante.”.

Ovidiu Crețu a negat categoric faptul că Primăria Bistrița nu mai are bani pentru plata salariilor babane, iar acum așteaptă deschiderea noilor liste deschise de Guvern pentru a cere bani din nou.

„Faptul că la Primăria Bistrița nu mai avem bani pentru plata salariilor este total fals. Primul ministru a anunțat că mai pune la dispoziția unităților administrativ teritoriale încă un miliard de lei. Ceea ce s-a întâmplat acum la rectificare a fost doar prima strigare. Când se deschide lista, pe baza unei solicitări bine argumentate, putem cere bani încă o dată. Cele două milioane de lei pe care le-am primit nu sunt de ajuns.”, a mai spus primarul Bistriței.

Și orașul Năsăud a primit bani pentru echilibrarea bugetului local, însă banii sunt prea puțini. Deși Viorica Dăncilă anunța că asigură sumele necesare pentru plata pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale, la Primăria Năsăud tocmai la capitolul Asistență socială banii nu ajung și ar mai fi încă nevoie.

„Pentru echilibrarea bugetului local am primit 198 mii de lei, iar în acest moment suntem la limită cu banii. Ar mai fi necesar să primim bani la capitolul Asistență socială. Mai avem nevoie de aproximativ 600 mii lei pentru plata asistenților personali și a pensiilor de handicap.”, a declarat primarul Nicolae Romocea pentru Bistrițeanul.ro.

Deși primarii din Bistrița și Năsăud se plâng că banii primiți nu ajung, la Beclean situația pare să fie cu totul alta. Primăria Beclean se descurcă de una singură datorită banilor europeni.

„Noi nu am avut probleme din punct de vedere financiar. Bineînțeles, banii nu ajung niciodată, dar nu am avut probleme. Noi ne-am axat foarte mult pe fonduri europene unde contribuția e foarte mică și am atacat cam toate liniile de proiect pe care le-am avut noi pe fondurile europene și ne-au rămas foarte puține cheltuieli din bugetul local. Din banii proprii suntem bine și pe secțiunea de funcționare, și pe cea de dezvoltare. Noi niciodată nu am avut probleme cu banii, ca dovadă excedentele bugetare, ca dovadă că proiectele implementate au fost gândite bugetului avut.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să afle care este situația și la Sîngeorz Băi, dar primarul Traian Ogâgău nu a putut fi contacat.

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.