28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Pădurarii, dotați cu arme letale! A fost modificat Statutul personalului silvic

Vești bune pentru pădurari! A fost adoptată legea prin care personalul silvic va fi dotat cu arme, iar atunci când ies la pensie, pădurarii vor primi cinci salarii compensatorii. Totul este prevăzut în Statutul personalului silvic.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu arme letale sau neletale.

Decizia modificării Statutului personalului silvic vine pe fondul crimelor și agresiunilor comise împotriva mai multor pădurari în ultima perioadă.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată într-una dintre modificări.

Un alt amendament adus Statutului personalului silvic prevede că atunci când ies la pensie, pădurarii vor primi un bonus egal cu cinci salarii brute pe ultima lună de activitate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.