15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Pădurarii, dotați cu arme letale! A fost modificat Statutul personalului silvic

Vești bune pentru pădurari! A fost adoptată legea prin care personalul silvic va fi dotat cu arme, iar atunci când ies la pensie, pădurarii vor primi cinci salarii compensatorii. Totul este prevăzut în Statutul personalului silvic.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu arme letale sau neletale.

Decizia modificării Statutului personalului silvic vine pe fondul crimelor și agresiunilor comise împotriva mai multor pădurari în ultima perioadă.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată într-una dintre modificări.

Un alt amendament adus Statutului personalului silvic prevede că atunci când ies la pensie, pădurarii vor primi un bonus egal cu cinci salarii brute pe ultima lună de activitate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...