17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Pana de curent care a afectat jumătate din Transilvania – incident energetic la nivel continental

Pana de curent de ieri care a afectat județele Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sibiu a fost un incident energetic la nivel continental, anunță Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport al Electricității.

Potrivit Rețelei Europene a Operatorilor de Sisteme de Transport al Electricității, citată de Profit.ro, pana de curent de ieri a fost un incident energetic la nivel continental.

În intervalul orar în care a survenit o masivă avarie ce a afectat alimentarea cu curent electric a nord-vestului României, o întreagă porțiune de sud-est a rețelei sincrone a Europei s-a deconectat și a funcționat separat de restul rețelei continentale. A fost înregistrată o cădere temporară de frecvență de circa 250 mHz.

„Acțiunile coordonate și reacția imediată ale operatorilor de transport și sistem din Europa continentală au făcut ca stabilitatea sistemului să nu fie afectată în cele mai multe țări europene. O investigație cu privire la cauza acestei separări de sistem este în desfășurare, iar mai multe informații asupra acestui incident vor fi oferite la momentul oportun”, se mai arată în comunicatul Rețelei Europene a Operatorilor de Sisteme de Transport al Electricității.

În țara noastră, problemele la rețeaua electrică au afectat județele Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sibiu.

Cum s-a simțit la noi pana de curent care a afectat jumătate din Transilvania puteți citi în materialul de mai jos:

Probleme cu electricitatea, în toată Bistrița!

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...