-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Pandemia a lovit în sporul natural din județ! Anul trecut numărul deceselor a fost cu 1.500 mai mare decât cel al nașterilor

Al doilea an de pandemie a afectat și mai tare sporul natural al județului. Practic, numărul deceselor a fost cu 1.500 mai mare decât cel al nașterilor. Octombrie este luna în care s-au înregistrat cele mai multe decese – 648.

Potrivit unor date puse la dispoziția Agerpres de către Direcția Regională de Statistică, județul nostru a înregistrat anul trecut un spor natural negativ accentuat.

Anul trecut au fost înregistrate 4.610 decese, cu 562 mai multe decât în 2020. S-au înregistrat 3.050 de nașteri, cu 11 mai multe decât în 2020.  Cele mai multe decese s-au înregistrat în lunile octombrie -648, noiembrie – 492, aprilie – 455 și martie – 402.

Sporul negativ se datorează și deceselor asociate cu infecția cu Covid-19. Anul trecut numărul deceselor în rândul pacienților cu Covid a fost de peste 680, reprezentând în jur de 15% din numărul total.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: