2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Se pregătește super-spitalul cu pasarele suspendate. Au început lucrările!

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, astăzi au început lucrările la prima fază din cel mai mare proiect din sistemul public de sănătate din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre relocarea și demolarea clădirilor tehnice și administrative, pentru a face loc noului corp de clădire.

„Astăzi au început lucrările la Faza I al celui mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud, realizat de Spitalul Județean de Urgență Bistrița în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: „Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă”, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Faza I la care se referă Gabriel Lazany cuprinde lucrări de relocare și demolare a clădirilor tehnice și administrative, pentru a face loc noului corp de clădire. Practic, unitatea medicală trebuie să mute clădirile care adăpostesc centrala tehnică, stația de producție oxigen medical, posturile de transformare, rezerva strategică de apă și stația de pompare sau depozitul temporar de deșeuri medicale.

Doar mutarea acestor clădiri costă 5 milioane de euro, costurile fiind suportate integral de Consiliul Județean. Noul spital este estimat la 50 de milioane de euro. Finanțarea urmează să fie asigurată prin PNRR și cofinanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Managerul Spitalului Gabriel Lazany estimează că noul corp de clădire va fi gata în 3 ani. Mai multe despre acest proiect revolutionar puteți citi mai jos:

SPECTACULOS! Cum va arăta noul corp de clădire cu pasarele suspendate ce se pregătește la Spitalul Județean:

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Cu 5 milioane de euros se putea radica aproape intreaga constructie intr o locatie noua . Ex. zona ICAR in afara orasului (cum se fac in orasele civilizate) si se puneau bazele unui nou centro de sanatate cu posibilitati de extindere in viitor. Este parerea mea. Cu respect .Un bistritean.

  2. Cum puteti sä faceti un SPITAL in fata unui bloc de locatari ,cine v a dat aprobare?sau cät ati dat mitä ptr.a primii aprobare?!dezastru !!Sä vä fie rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...