12.6 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Pandemia n-a oprit Camionul de Crăciun! CUM se desfășoară cea mai mare acțiune de sărbători:

Mii de copii așteaptă, în fiecare iarnă, Camionul de Crăciun al celor de la Tășuleasa Social. Anul acesta, deși unul greu, nu a pus frâne acestui proiect. CUM se desfășoară, totuși, cea mai mare acțiune de sărbători, în plină pandemie:

An de an, de aproape două decenii, Camionul de Crăciun pornit din Germania și ajutat de voluntarii Tășuleasa Social, colinda țara. Poposea în diferite zone și copiii dădeau buzna pentru a primi frumoasele cadouri trimise de nemții cu inimă mare și adunate de organizaţia germană Die Johanniter.

Anul acesta a fost un an greu. Dar cu toate acestea, pandemia NU a pus frână Camionului de Crăciun. Iar cei implicați în acest proiect și-au văzut totuși visul devenit realitate.

Acest proiect al nostru nu vizează zonele sărace! Da, ajungem și la astfel de copii, dar proiectul nostru vizează zone unde putem să invetsim pe viitori. Unde să găsim comunități care să se implice ulterior în diferite proiecte. Vizăm zone unde să găsim voluntari. Noi asta vrem, prin puterea exemplului, și alții să ni se alăture, să ne unim cu toții și să facem chiar mai multe. Anul acesta a fost unul greu, din cauza pandemiei. Nu din cauză că cei din Germania nu au mai donat. Nu asta. Ci drumurile închise și apoi găsirea a cât mai mulți voluntari” a explica Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

Totuși, în ceea ce privește județul nostru, cei de la Tășuleasa Social au explicat că au găsit comunități, ajutoare. Astfel, o treime din cadourile din Camionul de Crăciun ajung la copiii bistrițenilor.

Din cele 15.000 de cadouri, 5.000 vor fi distribuite la noi în județ. Am fost la Rodna, Ajungem pe Valea Bârgăului. Anul acesta ajungem și la Leșu, unde nu am mai fost de vreo 12 ani. Totodată, în acest an vrem să dăm pachete și la bătrâni, ei fiind cei mai afectați în acest an greu. În fiecare zonă unde poposim, căutăm voluntari în comunitatea respectivă, astfel ca ei să ducă pachetele la copii acasă. Deci noi, în colaborare cu administrațiile locale și voluntarii din comunitate vom împărți cadourile. Astfel, pachetele vor ajunge la poarta fiecărui copil din acea zonă. Asta pentru ca să nu se strângă multă lume la un loc. Oricum în județul nostru cred că de-a lungul timpului am ajuns în toate zonele. Și Bistrița Năsăud are deja oameni care se pot implica și pot oferi cadouri fiecărui copil. Important e să se mobilizeze” a mai explicat Ușeriu.

Tototdată, Camionul de Crăciun va străbate și alte județe în care Tășuleasa Social dezvoltă proiecte.

Ar fi nedrept să nu mergem și în alte zone unde avem proiecte. Sunt vreo 10 județe în care ne implicăm ca și asociație. Așa că vom împărți daruri și acolo. Mitropolia de la Patarât ne-a cerut 900 de cadouri pentru copiii de acolo. Am dus pachete la 400 de bunici la Casa Bună din București. Vom ajunge și la copiii de la Ponorâta, Maramureș. Am fost la Ciosa, Dornișoara și avem alte și alte zone. Până în ianuarie vom tot merge cu Camionul de Crăciun, Depinde foarte mult de cum se pot mobiliza și cei din Germania și cum ajung pachetele” a mai spus Alin Ușeriu.

Astfel, pandemia nu a oprit dăruitea, bunătatea.

”Până în ianuarie vom tot umbla cu Camionul de Crăciun. De când am început acest proiect, cred că am distribuit undeva la 300.000 de pachete. Dar se poate și mai mult. Așa cum spuneam, noi vrem să găsim comunități în care să dezvoltăm proiecte pe viitor, să găsim voluntari. Voluntari care pe viitor să facă ei acest lucru pentru cei din comunitatea lor. Sperăm prin puterea exemplului să atragem și copiii pe care i-am ajutat altă dată, copiii care acum sunt mari și au ajuns în Germania. Asta ne dorim. Să ne unim cu toții și să facem cât mai multe. E un an atipic, a fost un an greu, dar reșim, chiar și așa, să ducem acest proiect mai departe” a concluzionat Alin Ușeriu.

”Camionul de Crăciun” împlinește anul acesta 19 ani de când aduce zâmbete pe fețele a mii de copii, anual.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...