16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

PARADOXAL: Spun că încă se cere șpagă în spital, dar nu există nicio plângere pentru luare de mită în ultimii doi ani

Potrivit unor statistici făcute publice de un portal care monitorizează spitalele din țară, 6 persoane internate la Spitalul din Bistrița în luna martie au declarat în chestionarele anonime făcute de Ministerul Sănătății că li s-a cerut șpagă în unitatea medicală. Ei bine, niciuna din cele 6 persoane n-a ajuns la Poliție sau Parchet pentru a depune plângere.

6 bistrițeni au declarat într-un chestionar al Ministerului Sănătății că li s-au cerut bani în luna martie, pe perioada internării la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi mai jos:

În Bistrița-Năsăud încă se cere șpagă, în spitale! Prefectul județului: „Vreau să văd și eu statisticile!”

Aceste date a plasat Spitalul Clinic Județean de Urgență în topul șpăgii din unitățile medicale din România. Managerul Gabriel Lazany a reacționat public cu privire la aceste cifre și la relevanța lor, în contextul în care procentul s-a calculat la persoanele chestionate, nu la numărul total de internări. Lazany a mai precizat că nu s-a înregistrat nicio plângere la secretariatul unității medicale, așa cum se obligă pacienții prin formularul pe care îl semnează la internare, și a cerut, din nou, organelor abilitate să îi pedepsească pe cei care cer mită în unitatea medicală. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi mai jos:

Managerul Gabriel Lazany despre șpaga din spital: „Organele abilitate să își facă treaba și să-i prindă pe cei care au solicitat foloase necuvenite”

Bistrițeanul.ro a luat legătură cu purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procurorul Adrian Briciu. Acesta a precizat că în 2023 nu a fost înregistrată nicio plângere care să vizeze infracțiunea de luare de mită.

De asemenea, pe tot parcursul anului trecut nu s-a înregistrat nicio plângere penală care să vizeze vreun medic sau personal medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud sau alte spitale din județ.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...