13 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Parlamentarii au decis: Încă două zile libere pentru angajați!

Începând cu anul viitor, angajații vor avea încă două zile libere în plus. Parlamentul a adoptat legea prin care zilele de Bobotează și Sfântul Ioan să fie libere.

O nouă lege a fost aprobată de parlamentari, atât de Senat cât și de Camera Deputaților. Conform acesteia, din anul 2024, angajații vor avea încă două zile libere în plus.

E vorba de zilele de 6 și 7 ianuarie, Boboteaza și Sfântul Ioan.

Astfel, proiectul de lege stabilește că alte două zile să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, lucru ce ar duce numărul total al acestora la 17. Măsura mai trebuie doar semnată de președintele țării pentru a se putea aplica.

Concret, actualei liste a zilelor libere, care e stabilită de Codul muncii, se vor alătura, potrivit proiectului, 6 și 7 ianuarie, zile în care se sărbătorește Botezului Domnului (Boboteaza) şi Sfântul loan Botezătorul.

Inițiatorii își motivează propunerea prin faptul că “în mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an”, scrie avocatnet.ro.

Anul acesta, angajații au dreptul la 15 zile oficiale libere. S-au adăugat și „trei zile de tip punte”, care, conform legislației, trebuie recuperate.

CUM cad zilele libere în 2023: 15 oficiale și alte trei pe post de ”punți”

Autoritățile centrale analizează și posibilitatea ca angajații să beneficieze de o zi liberă, plătită, de ziua lor de naștere:

Zi LIBERĂ, plătită, pentru angajați, de ziua lor de naștere!

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.