Privații fac bani, iar patinoarul Primăriei Bistrița de 750.000 de lei stă nefolosit

4
2822

În plină iarnă, patinoarul Primăriei Bistrița, montat în Parcul Regele Mihai 1, aproape de Hotel Metropolis, stă nefolosit! Asta în timp ce o firmă privată face bani cu un patinoar montat în buricul târgului, chiar în parcarea din fața Palatului Culturii.

Din 20 decembrie, bistrițenii amatori de patinaj pot să se relaxeze pe gheață, chiar în Parcul Regele Mihai 1. Un patinoar a fost amenajat chiar în fața Palatului Culturii.

Este vorba însă despre o firmă privată, care face bani de pe urma amatorilor de gheață. O oră și jumătate de patinat în fața Palatului Culturii vă scoate din buzunare 25 de lei.

Asta, în timp ce patinoarul Primăriei Bistrița, care a costat aproximativ 750.000 de lei a fost montat și dosit în spatele unei clădiri, tot în parcul municipal, aproape de Hotel Metropolis.

Acesta stă nefolosit, deși edilul Bistriței, Ioan Turc anunță că patinoarul va fi folosit pe tot parcursul anului, 12 luni din 12, fiind sintetic.

„Am achiziționat un patinoar sintetic. Este cel mai mare patinoar sintetic din țară. El va fi deschis în curând și va funcționa 12 luni din 12”, spunea primarul Turc, în luna octombrie a anului trecut. Mai multe detalii mai jos:

Turc: Patinoarul sintetic din Bistrița, cel mai mare din țară! Va putea fi folosit inclusiv de roleri

S-a sucit o lună mai târziu, susținând că va funcționa patinoarul privaților și abia când acesta se va închide va fi deschis și cel al municipalității. Potrivit primarului „nu are sens” să funcționeze ambele patinoare concomitent, așa că a lăsat firma privată să facă bani de pe urma patinoarului.

„Atâta timp cât cel cu gheață artificială va funcționa, (n.r. patinoarul din fața Palatului Culturii) nu va funcționa celălalt. Nu are niciun sens să le ținem pe amândouă în funcțiune. Cel sintetic este pentru e pentru toate sezoanele, dar pentru câteva săptămâni e suficient cel artificial (n.r. cel din fața Palatului Culturii)”, explica Ioan Turc, într-o conferință de presă, în luna noiembrie a anului trecut.

Patinoarul sintetic care să nefolosit lângă Hotel Metropolis poate fi folosit și la -30 de grade, dar și la +30 de grade. Este compus din niște plăci date cu o rășină specială ce permite alunecarea. Nu are nevoie nici de conectarea permanentă la o sursă de apă și nici de îngrijirea periodică a suprafeței de alunecare.

4 COMENTARII

  1. Nici copiii Bistritei nu mai fac miscare, toata lumea e pe TIC-TOC, Instagram etc. acolo unde fratii TATE modele demne de urmat ne aduc fetitele la bara si la videochat .
    Asa ca pe viitor un ecran urias cu fetite sexi racolate e mai bun decat un patinuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.