18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Patronii Filadelfia scapă de problemele penale? Dosarul întocmit de DIICOT se destramă filă cu filă:

Dosarul întocmit de DIICOT în care patronii grupului Filadelfia sunt acuzați de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional pare să se destrame filă cu filă. Tribunalul Alba a restituit dosarul la DIICOT.

Potrivit Adevărul.ro, Tribunalul Alba a dispus în urmă cu câteva zile restituirea la DIICOT a dosarului în care sunt judecate 7 persoane de la Filadelfia Group, inclusiv patronii.

Dosarul întocmit de DIICOT încă din 2013 pare să se destrame filă cu filă. Judecătorul de la Tribunalul Alba a constatat nulitatea absolută a mai multor probe și a dispus eliminarea lor din dosar. Este vorba despre interceptări ale unor convorbiri și comunicări telefonice și înregistrări de trafic de date.

Luna trecută, instanța a constatat și neregularitatea rechizitoriului sub aspectul acuzației privind infracțiunea de evaziune fiscală:

„Raportat la lipsa calificării tipului și a regimului fiscal aplicabil serviciilor comerciale presupus neevidențiate în contabilitate S.C. Tabita Tour SRL și a locului impozitării”.

DIICOT a avut termen 5 zile să remedieze neregularitățile actului de sesizare. În 16 aprilie, completul de judecată a hotărât restituirea cauzei la procuror.

Deși este în lucru din 2013, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor abia la mijlocul anului 2019. Șapte persoane cu funcții de conducere au fost puse sub acuzare. Printre ele se numără și Sighiartău Gavril și Sighiartău Ioan Eugen. Cei doi au și fost reținuți în primă fază pentru 24 de ore.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Filadelfia Group au susținut că sunt nereguli în administrarea probelor:

„Filadelfia Group a cerut procurorilor DIICOT Alba, în mod repetat, să încuviinţeze efectuarea unei expertize financiar-contabile, care ar fi putut demonstra nevinovăţia celor acuzaţi. Acest drept a fost refuzat de două ori de organele de urmărire penale. Compania va contesta dosarul în camera preliminară, unde va demonstra viciile de procedură comise pe tot parcursul acestui dosar.”, se preciza într-un comunicat de presă remis în 2019.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...