11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Patru clase de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” se întorc la școală în scenariul verde

Instituția Prefectului a anunțat o modificare cu privire la scenariile pe care școlile le pot urma în contextul pandemiei de coronavirus. Patru clase de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” se pot reîntoarce la școală în scenariul verde.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a întrunit în ședință și a analizat particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.

Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 30/01.10.2020 care prevede că patru clase de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” pot să se reîntoarcă la școală, conform scenariului verde.

„Se aplică scenariul 1 (verde) – participarea zilnică la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție pentru elevii claselor a V-a A, a VI-a C, a VIII-a A și a X-a D, de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița”, se arată în hotărârea CJSU.

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 2 octombrie.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: