10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Bistrița-Năsăud: 20 de cazuri pozitive, printre care 5 elevi și 8 angajați ai SJU Bistrița, 18 bistrițeni externați și un deces

Avem 1.559 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 20 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 18 persoane au fost externate din spital. De asemenea s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 20 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 3 elevi de la Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului (doi în clasa a VI-a și unul în clasa a VIII-a), 2 elevi de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița (clasa a VII-a și clasa a VIII-a, sportivi CSM; au fost în cantonament, nu este cazul să se suspende activitatea claselor) și 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (de la blocul alimentar).. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.559 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 5 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 18 persoane au fost externate din spital. Totodată s-a înregistrat încă un deces în contexul pandemiei.

Decesul cu numărul 106 în județul Bistrița-Năsăud:

Femeie, 81 ani, s-a internat în 12 septembrie în Secția Boli Infecțioase (pneumonie acută și Covid-19 pozitiv), în 16 septembrie a fost transferata în Secția ATI, unde a și decedat aseară, 2 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 03.10.2020, este următoarea:

 • 1.559 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 106 decese;
 • 1.372 persoane externate (1150 externate vindecate și 222 externate la cerere);
 • 94 persoane izolate;
 • 403 persoane în carantină;
 • 390 teste (198 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar restul la Cluj-Napoca și laboratoare private)

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 79 cadre medicale (19 medici, 59 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 100 persoane au fost externate.
 • 101 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 53 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, până la această dată au fost externați șase. Din păcate, un beneficiar a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment mai sunt internate 2 persoane.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 elevi. Cinci elevi sunt internați în spital, trei urmează să fie evaluați, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (de la blocul alimentar).

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.064 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 134.065. 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 4.947 de persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 19 decese. În spitale se află internate 7.734 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 583 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 533 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.817 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.516 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.237 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.702 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 733 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...