27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Pentru ca 90% din populația județului să aibă apă a fost nevoie de 8 ani și de uriașa sumă de 240 de milioane de euro

Master Planul de Apă și Canal a adus apă la 90% dintre bistrițeni. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de 8 ani, dar și de suma uriașă de 240 de milioane de euro. De asemenea, 70% din populația județului are și apă și canalizare.

La Consiliul Județean s-a semnat astăzi contractul de extindere a alimentării cu apă a comunelor Șieu Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu și Șieu-Odorhei. Proiectul face parte din Master Planul de Apă-Canal, lucrările urmând să fie finalizate în maxim doi ani.

Conductele de distribuție a apei potabile se vor întinde pe 62 de kilometri, urmând ca 1.544 de gospodării să fie branșate. Investiția ajunge la 25 de milioane de lei.

Master Planul de Apă-Canal asigură dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în cele 4 orașe și în alte 41 de comune. Valoarea totală a investițiilor realizate până acum se apropie de 240 de miloane de euro, provenind din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că munca la acest master plan a început în urmă cu 8 ani și că la finalul investițiilor, 90% dintre locuitorii județului vor avea apă și 70% canalizare.

N-au fost incluse în plan comunele care deja aveau o rețea de apă și canalizare sau care n-au vrut să intre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, prin intermediu căreia s-au desfășurat investițiile.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...