6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Pentru ca 90% din populația județului să aibă apă a fost nevoie de 8 ani și de uriașa sumă de 240 de milioane de euro

Master Planul de Apă și Canal a adus apă la 90% dintre bistrițeni. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de 8 ani, dar și de suma uriașă de 240 de milioane de euro. De asemenea, 70% din populația județului are și apă și canalizare.

La Consiliul Județean s-a semnat astăzi contractul de extindere a alimentării cu apă a comunelor Șieu Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu și Șieu-Odorhei. Proiectul face parte din Master Planul de Apă-Canal, lucrările urmând să fie finalizate în maxim doi ani.

Conductele de distribuție a apei potabile se vor întinde pe 62 de kilometri, urmând ca 1.544 de gospodării să fie branșate. Investiția ajunge la 25 de milioane de lei.

Master Planul de Apă-Canal asigură dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în cele 4 orașe și în alte 41 de comune. Valoarea totală a investițiilor realizate până acum se apropie de 240 de miloane de euro, provenind din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că munca la acest master plan a început în urmă cu 8 ani și că la finalul investițiilor, 90% dintre locuitorii județului vor avea apă și 70% canalizare.

N-au fost incluse în plan comunele care deja aveau o rețea de apă și canalizare sau care n-au vrut să intre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, prin intermediu căreia s-au desfășurat investițiile.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: