24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

PERCHEZIȚII: Bărbat din Sîngeorz arestat, printre altele, pentru trafic de droguri și amenințare cu moartea. Și un spaniol apare ”în ecuație”

Un bărbat din Sîngeorz Băi a ajuns după gratii, pentru 30 de zile. Printre capetele de acuzare se numără traficul de droguri și amenințarea cu moartea. În timp ce făceau cercetări și percheziții, oamenilor legii le-a „căzut în mână” un spaniol care conducea drogat. Și acesta are o paletă de infracțiuni la activ.

Procurorii DIICOT BN au cerut și primit ieri trimiterea după gratii, pentru 30 de zile, a unui bărbat de 33 de ani din Sîngeorz Băi.

Totul a început duminică, atunci când bărbatul s-a prezentat în curtea unei femei. Apoi a amenințat-o cu moartea.

La data de 8 mai a.c., după ora 22.00, bărbatul de 33 de ani s-ar fi deplasat în localitatea Pinticu, unde ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului unei femei, de 43 de ani. La solicitarea acesteia de a părăsi curtea, bărbatul ar fi refuzat, adresând, totodată, amenințări cu moartea, folosindu-se de un pistol cu potențial letal, supus autorizării.

Ulterior, pe fondul apariției a patru bărbați în fața locuinței, bărbatul de 33 de ani ar fi executat două focuri de armă, fără drept. Acesta amenința cu moartea pe unul dintre bărbați”, se arată în comunicatul IPJ BN.

A fost momentul în care s-a cerut intervenția oamenilor legii. Polițiștii Secției 1 Bistrița, alături de luptătorii pentru Acțiuni Speciale au imobilizat bărbatul. Apoi i-au luat arma și l-au dus la audieri.

Bărbatul reținut, patru percheziții domiciliare pentru documentarea faptelor

În continuarea cercetărilor, în 9 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea bărbatului de 33 de ani. Totodată au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Bistrița și orașul Sîngeorz Băi.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate, în vederea documentării faptelor:

 • 2 pistoale neletale cu bile, nesupuse autorizării
 • 5 cartușe pentru armă neletală
 • aproximativ 20 de grame de substanță vegetală, de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop
 • aproximativ 3 grame de substanțe psihoactive
 • două grindere de mărunțit
 • un cântar de precizie și plicuri de tip zip-lock, folosite pentru ambalarea substanțelor psihoactive.

Totodată, din cercetări, a reieșit faptul că, în vara anului 2021, bărbatul ar fi deținut, în locuința sa din municipiul Bistrița, 100 de grame de substanță psihoactivă, cunoscută sub numele de „sare de baie” și 1 kilogram de cannabis, în scopul comercializării”, transmite IPJ BN.

În timpul perchezițiilor, oamenilor legii „le-a căzut în mână” un spaniol cu o „colecție” de infracțiuni

În timpul desfășurării percheziției domiciliare, din municipiul Bistrița, a fost depistat un cetățean spaniol, de 45 de ani. Acesta s-a prezentat la locația percheziționată conducând un autoturism. Asupra acestuia, polițiștii au descoperit două plicuri, în care se afla o substanță vegetală susceptibilă a avea efect psihotrop.

În urma testării cu aparatul DrugTest de către polițiștii Biroului Rutier, a reieșit faptul că șoferul este pozitiv în cazul substanței cannabis. A fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Ulterior, la solicitarea polițiștilor, bărbatul a predat de la locuința sa un recipient, în care se aflau mai mulți muguri vegetali susceptibili a avea efect psihotrop.

La data de 10 mai a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, la imobile folosite de către cetățeanul spaniol, în Bistrița și Ragla.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor:

 • 10 grame de substanță vegetală, de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop
 • un cântar de precizie
 • un grinder ce conținea urme de substanță vegetală și mai multe plicuri de tip zip-lock.

Din cercetări, a reieșit faptul că cetățeanul spaniol ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, cantități de cannabis, efectuând, totodată, în cursul anului 2021, mai multe operațiuni de vânzare” se arată în comunicatul IPJ BN.

Continuă cercetările și în cazul bărbatului din Sîngeorz, dar și a spaniolului

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Bărbatul de 33 de ani din Sîngeorz Băi este bănuit de comiterea infracțiunilor de:

 • nerespectarea regimului armelor și al munițiilor
 • uz de armă, fără drept
 • violare de domiciliu
 • amenințare
 • trafic de droguri de risc
 • deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive

Cetățeanul spaniol, de 45 de ani, este bănuit de:

 • trafic internațional de droguri de risc
 • trafic de droguri de risc
 • deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive
 • conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.