14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Percheziții la Ocolul Silvic Romuli și pădurari: Mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal

Mascații din Maramureș au luat la puricat 16 locații, majoritatea în județul nostru. E vorba de Ocolul Silvic Romuli și 10 pădurari bistrițeni. Ar fi fost tăiați mii de metri cubi de lemn, ilegal.

În această dimineață au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au fost emise de Judecătoria Dragomirești, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești. E vorba de un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

  • delapidare
  • fals intelectual
  • uz de fals
  • tăiere fără drept de arbori
  • furt de arbori.

Perchezițiile se efectuează la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Maramureș și Bistrița Năsăud, unde există suspiciuni rezonabile că dețin bunuri/înscrisuri/documente ce au legătură cu infracțiunile pentru care se efectuează cercetarea penală” scrie Vasiledale.ro

Se pare că o parte din controale se fac la Primăria Săcel – MM și ocolul Silvic Romuli, dar și la domiciliile mai multor pădurari din comuna bistrițeană.

Perchezițiile ar avea loc după ce acum aproximativ două săptămâni Garda Forestieră Cluj ar fi găsit în Săcel mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Pădurea comunei Săcel este în administrarea Ocolului Silvic Romuli, de unde și perchezițiile în această locație.

UPDATE

Am fost informat și eu despre percheziții. Ocolul Silvic Dragomirești a cerut să administreze pădurea comunei Săcel. Aceasta era în administrarea Ocolului Silvic Romuli. Parcă până mâine mai e în administrarea acestuia. Ei bine, pentru tranziție, s-au făcut niște controale și am înțeles că s-au găsit nereguli. De aceea acum s-au făcut percheziții. Au fost și la noi în comună, cei din Maramureș, că a lor e acțiunea, au luat documente…ce se face în astfel de situații! ” a delarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Moniță.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: