13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Percheziții la Ocolul Silvic Romuli și pădurari: Mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal

Mascații din Maramureș au luat la puricat 16 locații, majoritatea în județul nostru. E vorba de Ocolul Silvic Romuli și 10 pădurari bistrițeni. Ar fi fost tăiați mii de metri cubi de lemn, ilegal.

În această dimineață au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au fost emise de Judecătoria Dragomirești, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești. E vorba de un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

  • delapidare
  • fals intelectual
  • uz de fals
  • tăiere fără drept de arbori
  • furt de arbori.

Perchezițiile se efectuează la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Maramureș și Bistrița Năsăud, unde există suspiciuni rezonabile că dețin bunuri/înscrisuri/documente ce au legătură cu infracțiunile pentru care se efectuează cercetarea penală” scrie Vasiledale.ro

Se pare că o parte din controale se fac la Primăria Săcel – MM și ocolul Silvic Romuli, dar și la domiciliile mai multor pădurari din comuna bistrițeană.

Perchezițiile ar avea loc după ce acum aproximativ două săptămâni Garda Forestieră Cluj ar fi găsit în Săcel mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Pădurea comunei Săcel este în administrarea Ocolului Silvic Romuli, de unde și perchezițiile în această locație.

UPDATE

Am fost informat și eu despre percheziții. Ocolul Silvic Dragomirești a cerut să administreze pădurea comunei Săcel. Aceasta era în administrarea Ocolului Silvic Romuli. Parcă până mâine mai e în administrarea acestuia. Ei bine, pentru tranziție, s-au făcut niște controale și am înțeles că s-au găsit nereguli. De aceea acum s-au făcut percheziții. Au fost și la noi în comună, cei din Maramureș, că a lor e acțiunea, au luat documente…ce se face în astfel de situații! ” a delarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Moniță.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.