4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Percheziții la Ocolul Silvic Romuli și pădurari: Mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal

Mascații din Maramureș au luat la puricat 16 locații, majoritatea în județul nostru. E vorba de Ocolul Silvic Romuli și 10 pădurari bistrițeni. Ar fi fost tăiați mii de metri cubi de lemn, ilegal.

În această dimineață au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară. Acestea au fost emise de Judecătoria Dragomirești, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești. E vorba de un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

  • delapidare
  • fals intelectual
  • uz de fals
  • tăiere fără drept de arbori
  • furt de arbori.

Perchezițiile se efectuează la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Maramureș și Bistrița Năsăud, unde există suspiciuni rezonabile că dețin bunuri/înscrisuri/documente ce au legătură cu infracțiunile pentru care se efectuează cercetarea penală” scrie Vasiledale.ro

Se pare că o parte din controale se fac la Primăria Săcel – MM și ocolul Silvic Romuli, dar și la domiciliile mai multor pădurari din comuna bistrițeană.

Perchezițiile ar avea loc după ce acum aproximativ două săptămâni Garda Forestieră Cluj ar fi găsit în Săcel mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Pădurea comunei Săcel este în administrarea Ocolului Silvic Romuli, de unde și perchezițiile în această locație.

UPDATE

Am fost informat și eu despre percheziții. Ocolul Silvic Dragomirești a cerut să administreze pădurea comunei Săcel. Aceasta era în administrarea Ocolului Silvic Romuli. Parcă până mâine mai e în administrarea acestuia. Ei bine, pentru tranziție, s-au făcut niște controale și am înțeles că s-au găsit nereguli. De aceea acum s-au făcut percheziții. Au fost și la noi în comună, cei din Maramureș, că a lor e acțiunea, au luat documente…ce se face în astfel de situații! ” a delarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Moniță.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...