7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Peste 100 de elevi trimiși acasă, după cele două cazuri pozitive de COVID 19 de la CNAM și CNLR

DSP BN a anunțat ieri că un elev de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și un profesor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, s-a decis ca peste 100 de elevi să-și suspende activitatea.

În raportarea de ieri a celor de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița, apărea că, printre cei depistați pozitiv, se află și un elev de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”- clasa a VIII-a, și un profesor de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”.

În urma finalizării anchetei epidemiologice s-a decis ca peste 100 de elevi să fie trimiși acasă.

”La CNLR își suspendă activitatea15 de elevi (o clasă), iar la CNAM, 98 de elevi (4 clase). În cazul de față este vorba despre suspendarea activității, conform Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății. Nu este nici carantină propriu-zisă, pentru că nu se emite decizie în acest sens și nu vor fi verificați de autorități, și nici izolare, pentru că nu sunt depistați pozitiv” au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Tot din cauza cadrelor didactice depistate pozitiv la grădinița Liceului Logos, anul școlar 2020 – 2021 a început mai târziu, iar scenariul aplicat a fost scenariul 2- preșcolari acasă, prin rotație.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...