19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, cu rezultate excelente!

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, și-au dat întâlnire zilele trecute la Suceava, într-un prestigios concurs de interpretare ajuns la ediția cu numărul 39. Bistrițenii s-au întors acasă cu rezultate excelente!

Cea de a 39-a ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” s-a încheiat recent la Suceava. Aici și-au dat întâlnire peste 200 de concurenți din România și Republica Moldova, evenimentul fiind organizat între 1 și 3 iunie de Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației Nationale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Concursul s-a adresat tinerilor interpreți din țară și străinătate aparținând învățământului artistic preuniversitar de stat și particular, iar competiția s-a desfășurat pe secțiuni și comisii de evaluare:

  • pian – clasele III-XII,
  • vioară – clasele V-XII, corzi grave-clasele V-XII (violă ,violoncel, contrabas, chitară si harpă),
  • instrumente de suflat și percuție (instrumentele orchestrei simfonice).

Dintre cei 202 elevi înscriși – 8 elevi au obținut 100 de puncte, fiind selectați să interpreteze o lucrare într-un spectacol final, cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite au acordat Trofeul Lira de Aur. Marele câștigător în acest spectacol a fost Zirbo Cornelius, clasa a XII-a-violoncel, de la Liceul de Muzică „Dinu Lipati” din București, Bistrița fiind reprezentată în competiție de 3 elevi de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – chitară clasică, însoțiți și pregătiți de profesorul Valentin Pop.

Ei au reușit să aducă acasă rezultate excelente, obținând două premii 1 și un premiu 2:  Alexandru Grecu (clasa  a X-a, chitară clasică) a cucerit Premiul 1 (99 puncte), Bogdan Popa (clasa  a VIII-a, chitară clasică) a cucerit de asemenea Premiul 1 (cu 97 puncte) și Cosmina Costin (clasa a XII-a, chitară clasică) a obținut Premiul 2 cu 94 puncte.

La sfârșitul acestei săptămâni (8-10 iunie 2018), Alexandru Grecu va participa la București, la Concursul Internațional „Emerging Guitar Talents Competition” unde va concura la categoria a-III-a „performanță”. Mult succes…!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?