9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, cu rezultate excelente!

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, și-au dat întâlnire zilele trecute la Suceava, într-un prestigios concurs de interpretare ajuns la ediția cu numărul 39. Bistrițenii s-au întors acasă cu rezultate excelente!

Cea de a 39-a ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” s-a încheiat recent la Suceava. Aici și-au dat întâlnire peste 200 de concurenți din România și Republica Moldova, evenimentul fiind organizat între 1 și 3 iunie de Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației Nationale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Concursul s-a adresat tinerilor interpreți din țară și străinătate aparținând învățământului artistic preuniversitar de stat și particular, iar competiția s-a desfășurat pe secțiuni și comisii de evaluare:

  • pian – clasele III-XII,
  • vioară – clasele V-XII, corzi grave-clasele V-XII (violă ,violoncel, contrabas, chitară si harpă),
  • instrumente de suflat și percuție (instrumentele orchestrei simfonice).

Dintre cei 202 elevi înscriși – 8 elevi au obținut 100 de puncte, fiind selectați să interpreteze o lucrare într-un spectacol final, cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite au acordat Trofeul Lira de Aur. Marele câștigător în acest spectacol a fost Zirbo Cornelius, clasa a XII-a-violoncel, de la Liceul de Muzică „Dinu Lipati” din București, Bistrița fiind reprezentată în competiție de 3 elevi de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – chitară clasică, însoțiți și pregătiți de profesorul Valentin Pop.

Ei au reușit să aducă acasă rezultate excelente, obținând două premii 1 și un premiu 2:  Alexandru Grecu (clasa  a X-a, chitară clasică) a cucerit Premiul 1 (99 puncte), Bogdan Popa (clasa  a VIII-a, chitară clasică) a cucerit de asemenea Premiul 1 (cu 97 puncte) și Cosmina Costin (clasa a XII-a, chitară clasică) a obținut Premiul 2 cu 94 puncte.

La sfârșitul acestei săptămâni (8-10 iunie 2018), Alexandru Grecu va participa la București, la Concursul Internațional „Emerging Guitar Talents Competition” unde va concura la categoria a-III-a „performanță”. Mult succes…!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...