22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, cu rezultate excelente!

Peste 200 de concurenți de top, între care și 3 chitariști din Bistrița, și-au dat întâlnire zilele trecute la Suceava, într-un prestigios concurs de interpretare ajuns la ediția cu numărul 39. Bistrițenii s-au întors acasă cu rezultate excelente!

Cea de a 39-a ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” s-a încheiat recent la Suceava. Aici și-au dat întâlnire peste 200 de concurenți din România și Republica Moldova, evenimentul fiind organizat între 1 și 3 iunie de Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației Nationale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Concursul s-a adresat tinerilor interpreți din țară și străinătate aparținând învățământului artistic preuniversitar de stat și particular, iar competiția s-a desfășurat pe secțiuni și comisii de evaluare:

  • pian – clasele III-XII,
  • vioară – clasele V-XII, corzi grave-clasele V-XII (violă ,violoncel, contrabas, chitară si harpă),
  • instrumente de suflat și percuție (instrumentele orchestrei simfonice).

Dintre cei 202 elevi înscriși – 8 elevi au obținut 100 de puncte, fiind selectați să interpreteze o lucrare într-un spectacol final, cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite au acordat Trofeul Lira de Aur. Marele câștigător în acest spectacol a fost Zirbo Cornelius, clasa a XII-a-violoncel, de la Liceul de Muzică „Dinu Lipati” din București, Bistrița fiind reprezentată în competiție de 3 elevi de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – chitară clasică, însoțiți și pregătiți de profesorul Valentin Pop.

Ei au reușit să aducă acasă rezultate excelente, obținând două premii 1 și un premiu 2:  Alexandru Grecu (clasa  a X-a, chitară clasică) a cucerit Premiul 1 (99 puncte), Bogdan Popa (clasa  a VIII-a, chitară clasică) a cucerit de asemenea Premiul 1 (cu 97 puncte) și Cosmina Costin (clasa a XII-a, chitară clasică) a obținut Premiul 2 cu 94 puncte.

La sfârșitul acestei săptămâni (8-10 iunie 2018), Alexandru Grecu va participa la București, la Concursul Internațional „Emerging Guitar Talents Competition” unde va concura la categoria a-III-a „performanță”. Mult succes…!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!