16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Peste 2000 de absolvenți de a XII-a din Bistrița-Năsăud, așteptați la prima probă a examenului de Bacalaureat

Peste 2000 de tineri din județ încep săptămâna cu emoții: Astăzi începe examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. Prima probă scrisă se va susține la Limba și literatura română.

2071 de candidați s-au înscris la examenul național de Bacalaureat care începe astăzi. Dintre aceștia, 1804 de candidați au terminat liceul în acest an. Alți 267 de candidați provin din promoțiile anterioare.

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) s-au prezentat 1843 de candidați (96,69% din totalul candidaților înscriși la această probă).

Proba s-a desfășurat în 9 centre. În Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 63 de candidați absenți.

Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

AICI puteți consulta subiectele primite de absolvenții de clasa a XII-a la prima probă a examenului de Bacalaureat – Limba și Literatura Română.

Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului. Miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

În Bistrița-Năsăud, examenul de Bacalaureat este organizat în 9 centre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). 

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse / transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Candidații nemulțumiți pot apela inclusiv la mijloace electronice, pentru contestații.

În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip. În aceasta vor menționa că au luat cunoștință faptul că nota acordată după soluționarea contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

În acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție:

 • fiecare centru de examen va dispune de asistență medicală, echipamente și materiale de protecție (dezinfectanți, măști).

 • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.

 • în sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri.

 • în situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă.

 • fiecare persoană care are drept de acces în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare.

 • sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini.

 • în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție.

 • colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate.

Este interzis schimbul de obiecte personale.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.

De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Nu sunt permise nici alte mijloace electronic de calcul, stocare de informații sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul. Elevii nu au voie să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu. , indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

 • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

 • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

 • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE NAȚIONAL 0800801100 și TELVERDE JUDEȚEAN 0800816263. Aici pot fi sesizate eventuale disfuncționalități pe durata probelor scrise.

Numerele vor fi disponibile în perioada 28 iunie – 1 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

Detalii suplimentare sunt disponibile – AICI.

Foto deschidere @ Digi24. ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...