18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Peste doi ani vom putea pescui din nou în municipiu. Ecosistemul Bistriței Ardelene, refăcut cu 14 milioane de lei

Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa își îndreaptă atenția asupra Bistriței Ardelene. Instituția vrea să refacă ecosistemul râului, prin mai multe lucrări, ce se întind pe 20 de kilometri. În câțiva ani, acestea vor aduce în râu pești pe care momentan nu-i mai întâlnim.

Consilierii locali și-au dat acordul, în ședința de săptămâna aceasta, ca o parte din Bistrița Ardeleană care străbate municipiul să fie dat în administrare, pe o perioadă de timp, Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Asta pentru că instituția plănuiește lucrări menite să refacă ecosistemele acvatice. Acestea ar urma să coste 14,2 milioane de lei și se pare încă nu există finanțare pentru ele. Totuși, lucrările sunt preconizate să se finalizeze până în decembrie 2023.

Practic vor fi reamenajate scările pentru pești pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri. Lucrările se vor concentra atât pe intravilanul municipiului, cât și pe extravilan. Lucrările presupun și îngrijirea vegetației de pe mal.

Pragurile existente, care nu au ajutat deloc peștii să migreze de-a lungul râului vor fi înlocuite, astfel că în câțiva ani, populațiile de pești vor fi refăcute, iar pescarii vor putea din nou să pescuiască în municipiu.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...