6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Peste un milion de lei – pentru a pune în practică 5 proiecte propuse de bistrițeni

S-a încheiat a treia ediție a programului de bugetare participativă implementat de Primăria Bistrița. 5 proiecte sunt norocoasele câștigătoare, fiind votate de publicul din Bistrița pentru a fi finanțate.

Primăria Bistrița va finanța 5 proiecte, în valoare totală de 1.271.180 lei. Acestea vor fi implementate prin direcțiile de specialitate ale primăriei și instituțiile din subordine. Despre acest subiect, Bistrițeanul.ro a scris mai jos: 

Idei faine de la bistrițeni! Vor transformarea unui pasaj într-o grădină botanică în aer liber

Proiectele se aprobă de către autoritățile deliberative odată cu bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Bistrița pe anul 2024.

Ele vor fi incluse în Programul de Investiții. Există inclusiv posibilitatea ca acestea să fie integrate în proiecte de o mai mare anvergură.

Cele mai multe voturi au mers către proiectul propus de Cornel Ban de la Petrus Italus Trust. Acesta presupune restaurarea unor porți istorice din centrul vechi. 

 

19 porți din centrul istoric al Bistriței pot fi restaurate cu sprijinul nostru! Votați până în 20 noiembrie

În numele multor bistrițeni care practică mișcarea în aer liber, dorim amenajarea permanentă a unui traseu de aproximativ 30 km prin pădurile din zona Bistriței, mai exact în Pădurea Schullerwald, Dealul Dumitrei zona antenei, fosta Cetate”, a propus Bianca Danci – fostă consilieră a primarului Ioan Turc și fost purtător de cuvânt la Prefectură.

Este vorba de un traseu consacrat în rândul amatorilor de alergare din Bistrița și împrejurimi. Proiectul a primit 153 de voturi și va fi realizat cu 35.000 lei.

Proiectul propus de Cristi Moldovan „este o inițiativă îndrăzneață ce vizează transformarea pasajului de pe Axa Artelor, legătura dintre Piața Centrală și str. I.L. Caragiale, într-o oază pietonală verde, o veritabilă grădină botanică în aer liber”. Proiectul a fost votat de 128 de persoane.

Cursa spre Olimpiadă 2028 este proiectul propus de Adriana Deac care va implementa cu cei 472.587 lei primul traseu OCR omologat de 100m din România. Va fi dotat cu infrastructură, echipamente și aplicații culturale, educative, sociale, sportive și pentru sănătate.

Iuliana Pap a propus un proiect referitor la accesul persoanelor cu dizabilități în Biserica Evanghelică. A solicitat 32.000 lei de la Primăria Bistrița și face parte dintre proiectele care au primit finanțarea, fiind votat de 64 de persoane.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: