1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

19 porți din centrul istoric al Bistriței pot fi restaurate cu sprijinul nostru! Votați până în 20 noiembrie

Până în 20 noiembrie, aveți ocazia să votați un proiect special propus spre finanțare la Primăria Bistrița. Voluntarii Petrus Italus Trust ne propun să sprijinim / votăm restaurarea a 19 porți în centrul istoric al Bistriței.

Voluntarii Petrus Italus Trust au identificat 19 cazuri în centrul Bistriței, în care porțile vechi au dispărut. Este vorba de porți ale unor imobile situate în Piața Centrală, pe străzile Dornei, Titulescu sau pietonalul Liviu Rebreanu. Porțile originale au fost înlocuite de încropeli jenante de tablă, PVC și scândură banală, adesea negeluită.

Cu ajutorul nostru, aceste porți ar putea fi restaurate, astfel încât centrul orașului să-și recapete strălucirea. Indirect, vor beneficia de proiect toți cetățenii Bistriței, care vor avea o zona centrală mai atractivă. Direct vor beneficia proprietarii și chiriașii – în general persoane fără mijloacele materiale necesare restaurării”, argumentează cei de la Petrus Italus Trust.

Detalii suplimentare despre acest proiect – AICI

Petrus Italus Trust are o experiență de doi ani în restaurările din Bistrița:

FOTO/VIDEO – Fațada renovată pe str. Șincai de Petrus Italus Trust, „adoptată” de Tășuleasa Social: Nu este costisitor. Orice proprietar poate primi „rețeta”

Procedura este foarte simplă: Pentru a vota proiectul, trebuie să vă autentificați pe site-ul Primăriei Bistrița cu o adresă de e-mail sau contul de Facebook. Apoi selectați proiectul și dați click pe Votează.

FOTO: Cei mai tineri voluntari Petrus Italus Trust, despre distracția de a restaura porți vechi în Bistrița

FOTO: Încă trei porți istorice din Bistrița, restaurate grație eforturilor Petrus Italus Trust

FOTO – Poveste de Crăciun: Un beci în paragină, transformat ca prin farmec, de voluntarii Petrus Italus Trust

VIDEO spectaculos: Voluntarii Petrus Italus Trust au făcut minuni cocoțați pe acoperișul bisericii din Vermeș

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...