12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Petru Rareș se va odihni în fața Instituției Prefectului. Consilierii locali: e o tocăniță arhitecturală!

Consiliul Județean vrea ca o statuie a lui Petru Rareș să se odihnească în fața Instituției Prefectului. În aceeași piață se dorește și amplasarea unui catarg. Consilierii locali care trebuie să-și dea acordul pentru aceste idei spun că este o… tocăniță arhitecturală.

Printr-o adresă trimisă Consiliului Local luna aceasta, Consiliul Județean solicită acordul de a amplasa în Piața Petru Rareș, adică chiar în fața instituției, o statuie a domnitorului care-i dă numele.

Tot în Piața Petru Rareș se dorește amplasarea unui catarg-port drapelul României. Cele două elemente se adaugă unei fântâni cu aspect modern și unei troițe. Mai mult, peste drum de Consiliul Județean mai avem un monument.

Aceste idei ale Consiliului Județean nu au fost văzute cu ochi buni de către consilierii locali liberali, care au numit zona din fața Instituției Prefectului o „tocăniță arhitecturală”.

„Un kitsch arhitectural în fața Instituției Prefectului. Troița este o chestiune religioasă, o statuie legată de istorie, iar fântâna arteziană este un element de arhitectură modernă, care ne duce cu gândul la New York. Toate acestea sunt o tocăniță arhitecturală. Sunt prezentate ca niște trofee în fața instituției. Mai este și un măr în intersecție, mai lipsește un struț și le avem pe toate. Sunt 5 monumente într-un spațiu atât de restrâns”, a declarat consilierul local liberal Diana Morar.

Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru amplasarea statuii și a unui catarg în Piața Petru Rareș.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...