27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Picnic REGAL vineri, 10 mai, în Schullerwald!

O sărbătoare de suflet pentru Clubul Monarhiştilor Bistriţeni va fi celebrată într-un mod inedit, printr-un picnic regal, în Pădurea Schullerwald: „Credem că monarhia poate salva România…!”

Monarhiștii Bistrițeni vor marca, omagia şi sărbători Ziua Regalităţii în România organizând un picnic regal, în Schullerwald: „Este o zi care marchează trei momente semnificative din istoria ţării: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat a României şi încoronarea primului Rege al ţării”, își motivează monarhiștii demersul.

Ziua de 10 mai a fost şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor – percizează monarhiștii, amintind că Ziua Regalităţii a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947.

În 10 Mai 1866, Carol I devine domnitor al României, iar unsprezece ani mai târziu statul român îşi oficializează Independenţa şi astfel la 10 mai 1881 România devenea regat. Iată trei motive pentru a sărbători aşa cum se cuvine această zi, Ziua Regalităţii. Prilej de a ne gândi la rolul benefic pe care l-a avut casa Regală a României de-a lungul istoriei noastre. Credem că monarhia poate salva România”, au punctat, în încheiere, membrii Clubului Monarhiştilor Bistriţeni.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...