1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

FOTO/VIDEO – PERICOL: Sute de rodneni trec zilnic un podeț aflat în stare avansată de degradare

Vechi de mai bine de 100 de ani, un podeț din Rodna este traversat zilnic de sute de persoane. Deși e aflat în stare avansată de degradare, rodnenii aleg mai bine să-și riște viața decât să înconjoare. O fetiță chiar și-a pierdut viața și s-ar părea că nimeni nu ia atitudine…

Pentru a ajunge cu copiii la școală sau în centrul comunei, sute de rodneni trec zilnic un podeț vechi de 100 de ani. Acesta leagă strada Sportului de strada Măgurii, peste râul Someș. Din păcate însă, este într-o stare avansată de degradare.

Mai mult, varianta ocolitoare e destul de lungă și obositoare, în special pentru cei mai în vârstă dintre locuitori.

Am făcut o petiție, cu aproximativ 100 de semnături, către Primăria Rodna, prin care am cerut repararea podețului. În orice zi se poate produce o tragedie”, spun locuitorii din Rodna.

Și o tragedie chiar s-a produs. Acum un an, o fetiță de patru anișori a căzut de pe podeț în apă și și-a pierdut viața.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO: Fetiță de 4 ani, înecată în Someș!

„Pe acest podeț traversam noi încă de pe vremea când eram copii. Nu înțelegem cum nimeni nu ia atitudine și să facă ceva”, spun revoltați rodnenii.

Astăzi a ajuns petiția la mine pe birou. Eu chiar luni am fost acolo. Ideea e că noi, ca primărie, nu putem face nimic. Podețul respectiv a fost construit de mai mulți săteni, undeva prin anii ’70. Podețul nici nu apare în actele localității. De aceea noi nu putem face nimic. Oricum, acum apele sunt prea mari. Vom căuta soluții. Cu vreo firmă privată, cu sătenii, să se repare. Am în gând și un proiect, să putem face lucrurile cum trebuie. Dar teoretic, acel podeț e inexistent, în acte. Oricum, la 100 de metri depărtare e alt pod, din beton, pe care se poate circula foarte bine. Nu e vorba că nu au pe unde trece”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna, Tinu Grapini.

[arve url=”http://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2019/05/video-1557305697.mp4″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.