13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

FOTO/VIDEO – PERICOL: Sute de rodneni trec zilnic un podeț aflat în stare avansată de degradare

Vechi de mai bine de 100 de ani, un podeț din Rodna este traversat zilnic de sute de persoane. Deși e aflat în stare avansată de degradare, rodnenii aleg mai bine să-și riște viața decât să înconjoare. O fetiță chiar și-a pierdut viața și s-ar părea că nimeni nu ia atitudine…

Pentru a ajunge cu copiii la școală sau în centrul comunei, sute de rodneni trec zilnic un podeț vechi de 100 de ani. Acesta leagă strada Sportului de strada Măgurii, peste râul Someș. Din păcate însă, este într-o stare avansată de degradare.

Mai mult, varianta ocolitoare e destul de lungă și obositoare, în special pentru cei mai în vârstă dintre locuitori.

Am făcut o petiție, cu aproximativ 100 de semnături, către Primăria Rodna, prin care am cerut repararea podețului. În orice zi se poate produce o tragedie”, spun locuitorii din Rodna.

Și o tragedie chiar s-a produs. Acum un an, o fetiță de patru anișori a căzut de pe podeț în apă și și-a pierdut viața.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO: Fetiță de 4 ani, înecată în Someș!

„Pe acest podeț traversam noi încă de pe vremea când eram copii. Nu înțelegem cum nimeni nu ia atitudine și să facă ceva”, spun revoltați rodnenii.

Astăzi a ajuns petiția la mine pe birou. Eu chiar luni am fost acolo. Ideea e că noi, ca primărie, nu putem face nimic. Podețul respectiv a fost construit de mai mulți săteni, undeva prin anii ’70. Podețul nici nu apare în actele localității. De aceea noi nu putem face nimic. Oricum, acum apele sunt prea mari. Vom căuta soluții. Cu vreo firmă privată, cu sătenii, să se repare. Am în gând și un proiect, să putem face lucrurile cum trebuie. Dar teoretic, acel podeț e inexistent, în acte. Oricum, la 100 de metri depărtare e alt pod, din beton, pe care se poate circula foarte bine. Nu e vorba că nu au pe unde trece”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna, Tinu Grapini.

[arve url=”http://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2019/05/video-1557305697.mp4″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.