-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Costurile pistelor de biciclete din Bistrița au crescut ca „Făt Frumos”! Încă nefinalizate, costă cu 2,8 milioane de lei mai mult

Pistele de biciclete care ar trebui să străbată mare parte din municipiul Bistrița și să se întindă pe mai bine de 25 de kilometri încă nu sunt finalizate, deși termenul limită a fost sfârșitul verii. Cu toate acestea, proiectul înghite cu 2,8 milioane de lei mai mult…

Consilierii Locali își vor da astăzi acordul pentru suplimentarea valorii contractului ce prevede amenajarea a 26 de kilometri de piste pentru biciclete. Valoarea totală a investiției fără TVA aprobată de Consiliul Local în 2018 a fost de 17,6 milioane de lei.

În 2019, valoarea contractului a fost din nou suplimentată, ajungând la 18 milioane de lei, în 2022 a fost suplimentată din nou cu încă un milion, iar acum se mai propune o suplimentare. În total, din 2018 și până acum, costurile proiectului au crescut  cu 2,8 milioane de lei.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor a fost luna august a acestui an, însă a fost prelungit cu încă câteva luni. Pistele pentru cicliști se întind pe 26 de kilometri și includ 7 stații de bike-sharing. Acestea au structură proprie, separată de carosabil și vor fi delimitate cu stâlpișori de separare.

Traseul străbate străzile 1 Decembrie, Avram Iancu, Grănicerilor, Ghinzii, C.R. Vivu, Vasile Lupu, Tudor Vladimirescu, Cimitirului, Crinilor, Ioan Slavici, Subcetate, Drumul Cetății, Drumul Dumitrei Vechi, Dimitrie Cantemir, Eroilor, Împăratul Traian, Valeriu Braniște, Aleea Sălciilor, Petru Maior, Alexandru Odobesu, Ioan Rațiu, Codrișor/Victor Onișor, Alba Iulia, Aleea Șieu, Panait Cerna, Gheorghe Pop de Băsești, Axente Sever, Garoafei.

Deși pistele de biciclete sunt gata pe mai multe străzi, acestea nu sunt folosite ca atare. Cele mai multe sunt folosite pe post de parcare. Primarul Ioan Turc a precizat încă de anul trecut că va mai permite o vreme șoferilor să parcheze pe ele, până când va fi finalizat tot proiectul și vor fi amenajate și mai multe locuri de parcare în municipiu.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO: Supărare mare pe strada Garoafei! Pistele de biciclete au ”mâncat” din trotuar, băgându-l ”în bloc”

VIDEO – Turc: Avem nevoie de pistele de biciclete. Am adus unele modificări la proiect dar, asta e!

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Daca ternenul a fost depasit Ce masuri a luat cel ce a fost votat sa ne reprezinte???
    STA E EXEMU CLAR CA SUNTEM SCLAVII SI PROSTII BUGETARILOR CE ADMINISTREAZA PROST BANII CELOR CE MUNCESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: