6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

VIDEO – Turc: Avem nevoie de pistele de biciclete. Am adus unele modificări la proiect dar, asta e!

Proiectul pistelor de biciclete a adus numeroase nemulțumiri în rândul bistrițenilor. ”Avem nevoie de pistele de biciclete. Am adus unele modificări, dar asta e…Totuși când totul va fi gata, va arăta bine” – spune primarul Ioan Turc.

Bicicleta este un mijloc de transport alternativ, tot mai des folosit în țările din Europa.

”Avem nevoie de pistele de biciclete. Vedem că e un mijloc de transport alternativ nu numai în Europa, ci în toată lumea. Dar e vorba și de educație…e un proces. Mentalitatea nu se schimbă de azi pe mâine” – a spus primarul Bistriței, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul pistelor de biciclete a scos însă peri albi bistrițenilor, fiind numeroase nereguli. De la parcări desființate, la încurcarea circulației, ”bucăți de piste lăsate aiurea sau aruncate ici -colo prin oraș fără o noimă”.

Proiectul are toate avizele! Am mai adus unele modificări, acolo unde s-a putut. NU putem renunța la proiect. Dar așa cum am mai spus-o, nu a interesat pe nimeni cum va arăta proiectul la final” – a declarat primarul.

Pe adresa redacției Bistrițeanul.ro, un cititor a mai transmis o problemă legată de piste. Mai exact, inutilitatea realizării unei piste pe Bulevardul Independenței.

De la sensul giratoriu cu strada Petru Maior în până la Kaufland există o pistă pentru biciclisti. Primăria s-a gândit (nu s-a gândit) să mai facă o pistă pe aceeași parte, luând jumătate din trotuar. Nu mai trebuie săpat și amenajat strat de pietriș, există, presat decât să toarne asfaltul rosu. Bineinteles că în acte apar toate lucrările, cu săpat, tone de prundiș etc. Pentru ce s-a micșorat trotuarul când există o pistă paralelă?? Ca să deranjeze oamenii care se plimbă cu copii sau cu animalele de companie?? Interese meschine cu firme de casă. RUȘINE!”, a transmis Niculae P. pe adresa redacției.

Primarul Bistriței a explicat, în cadrul conferinței de presă, că totul va arăta bine…la final.

Vom pune stâlpișori pentru protecția bicicliștilor. Pistele începute vor avea finalitate. Veți vedea la final, chiar am în birou cum va arăta când TOATE proiectele de mobilitate din oraș vor fi gata. Va exista o continuitate. Totul va fi bine, ca un circuit, la final” – a asigurat Ioan Turc.

Declarația integrală legată de pistele de biciclete, o gasiți aici:

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Despre ce vorbiti domnule primar, nu santeti in stare sa finalizati pistele incepute de doi ani, pe Avram Iancu ati pus borduri, ati tasat si nici in ziua de azi nu ati pus covor asfaltic doar in fata biserici sa nu se impiedice popa! Ati sarit la alte strazi care le-ati finalizat (Imparatul Traian) . Domnule primar lasati atata vorbarie si faceti ceva concret finalizat, nu tot sariti de la un lucru la altu si nu terminati nimic. Va place cum arata Bistrita? V-am votat sperind ca veti face treaba, dar regret amarnic, in doi ani cu ce va puteti lauda ca ati facut? Nimic , va spun eu, Orasul murdar, si o debandada de nedescris,ma bucur ca promitei, dar sa vedem ceva finalizat domnule, oameni s-au saturat de inteligenta dumnevoastra prea mare pt orasul acesta ponosit

  2. Domnule primar,

    Schimbati-va dumneavoastra mentalitatea si cei din Consiliul Local si invatati sa duceti proiectele existente la un bun sfarsit si sa intrebati municipalitatea de ce are nevoie (in orice caz nu de concerte 5Gang, trenuletul Thomas, becuri LED pe semafoare s.a.m.d)!
    Personal, de aproximativ trei ani prefer trotineta electrica in locul automobilului dar in fiecare zi imi risc viata circuland cu ea prin oras din cauza pistelor nefinalizate pline cu pietre si masini parcate. Cat despre mentalitatea bistritenilor… prima data oferiti-le ceva ce pot folosi dupa care o sa vina si schimbarile.
    Oricand doriti dumneavoastra sunt dispus sa facem o plimbare impreuna, cu biciclete sau trotinete electrice, pe un traseu ales de dumneavoastra din Viisoara pana in Unirea intre orele 15:30 si 17:00 (trafic intens). Doar asa o sa va izbeasca realitatea si o sa realizati care sunt adevaratele probleme din oras (drumuri si trotuare pline de gropi sau neasfaltate, lipsa locuri de parcare, lucrari facute de cei de la Aquabis si E-ON care dupa ce sparg acopera cu piatra si pleaca, centrale termice lasate in paragina si multe altele…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...