25.1 C
Bistrița
vineri, iulie 12, 2024

ZVONOTECĂ – Joac-o pe asta, fratemeleu! Cică politicienii și șefii de instituții au fost chemați de… decor la gala UNITER, în ultima clipă, să ocupe scaunele goale!

Hai, toată lumea pune cafeaua jos, acuuum, întrucât egzistă mari șanse să râdeți cu poftă, iar mâinile voastre, din cauza extorsiunii degajamentului, vor scăpa cănile cu cafeluță pe bunătate de hăinuțe. Bineînțeles o să dați vina tot pe noi, ăștia de la Bistrițeanul, dar recunoaștem fapta și ne-o asumăm. Grijă mare ăștia care sunteți la mare, prin concedii, să nu vă opăriți pe piept…Gata? Toată lumea pregătită? Hai să râdem, cum n-am făcut-o de mult, de dinainte de pandemie…

Deci, dacă nu știați, din cauză de Bistrița care se află la distanță prea mare de Capitală și nu tu aeroport aici și nici autostrăzi pe care să vii din capitală în provincie, s-a întâmplat că foooarte mulți invitați la Gala Uniter n-au mai ajuns luni în urbea noastră umilă, dar primitoare. Și nu puțini, vreo juma’ de sală. Așa se face că de unde vineri nu era niciun loc disponibil la Uniter și își dădeau ochii peste cap afectați organizatorii, luni seara gala a început cu prea multe scaune goale și câteva rânduri din spate ocupate de politicieni și șefi de instituții.

Egzistă și o explicație, dacă citești atent presa de partid care expune ca timpu’ probabil situația. Deci, foarte probabil, cică, pe motiv de lipsă de autostrăzi și aeroport, invitații, actori și regizori, oameni ocupați de capitală, n-au mai ajuns la gala vieții teatrului de la Bistrița. Așa că ce să și facă cu jumate de sală goală domnu primar T. și domnul Ț.?! Decât să se facă de circ la TeVeReu, s-au gândit ei să cheme repede pe cine are haine bune în dulap. Și pe cine s-ar mobiliza rapid, măgulit de ideea de a păși pe covorul roșu, care, naiba să ne ia de tăntălăi care suntem, cică indica doar o cale de acces în instituție, nu avea la Bistrița simbolistica aia de o știm toți! S-au mai și pozat toți ca fraierii pe covor, când ăla era de la ISU, să nimerească intrarea și ieșirea în caz de ceva. Mbuuun…

Ei, și pe cine credeți voi că au găsit organizatorii la evaluare cu haine bune în dulap?
Doar n-or fi găsit-o pe Camelia Toma (profa de teatru de la Corint), care se îmbracă ca o puștoaică fără griji și care, fie vorba între noi, nici nu avea ea ce să caute la Uniter. A făcut trupă de teatru Bistriței fără bani (doar cu dragoste de teatru și pasiunea elevilor) și a adus premii în oraș de nici nu știm cum să le citim numele, că-s în toate limbile pământului.

Ne întoarcem la ale noastre! Deci, cine are haine de gală în dulap în satu cu blocuri? Ați ghicit! Haine de gală cu care să nu facă de rușine Bistrița au, mă, politicienii și șefii de instituții! Bingo!

I-au măgulit că pentru ei, doar pentru ei, au făcut rost de invitații și le fac cinstea și onoarea defilării pe covorul roșu și a unei apariții la TVR, unde, apropo, nu se mai uită nici bunica, că n-are la ce. Noroc că erau și parlamentarii în concediu și i-au prins prin oraș că altfel erau și mai multe scaune goale.

Luăm de bună că n-au știut invitații concitadini că au fost chemați de decor, să dea bine în costum și rochii la cadru, că ne făceam dreacu’ de circu lumii cu jumate de sală goală la evenimentu` care a pus Bistrița pe hartă. Pe scurt, au fost figuranți, în acest spectacol pe muuuulți bani, găzduit de Bistrița, care, vezi Doamne, și-a anunțat așa intenția de a face un teatru. Încă un vis, da’ ăsta-i pe bani grei! Și să vezi că noi cu asta rămânem, cu banii dați la Uniter și scrisul ăla de la intrare. Măcar am văzut cine are haine bune în dulap și asta ar trebui să ne facă fericiți și să ne țină vie pofta de teatru. Sau nu?!

Oricum, mulțumim Uniter din inimă că ne-ai arătat cât valorează comunitatea asta, cu oamenii ei valoroși și implicați, pentru cei care o conduc. Ne privesc de sus, ne scuipă coji de semințe-n cap, ne dau firimituri ca la porumbei, iar noi de-acolo de jos ne dăm seama că suntem departe de ziua în care ne vom privi în ochi, de la egal la egal, cum ar fi normal.

Poftă bună la cafeluță…

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Unii sunt de decor chiar și la locul lor de munca, Ada ca nu a fost o problema. Imediat su găsit o cârpa, au pus o cameșa, au agățat un cerce sau o cravățica și iute iute au fugit sa onoreze invitația grabnica a domnului primar! Nici măcar nu au știut la ce se duc…da nici nu i-a interesat cât timp au stat cu “lumea buna “ și i-a văzut presa!

 2. Lucrări marca Turc:))) se întinde mai mult decât e plapuma și face gafe după gafe, că atât poate. Cum a fost marele și mult trâmbițatul audit sau organigrama care trebuia să reducă posturi dar se angajează în prostie așa a fost și Uniter…Turc și rateurile!:))))

 3. Multi s ar fi dus să vadă mari actori cu adevărat, dar li s a făcut greata de sleata politica, de secretare, de pupincuriști.
  La orice eveniment cine tronează gratis in primele scaune, șefii primăriei și politicul.
  Credeți că nu și ar fi dorit multi bistrițeni sa vadă acest eveniment pe care s au cheltuit 250.000 eur? Sau peste 5 miliarde?
  Dar n ai avut loc, n ai avut invitație, no mars acasă.
  Acolo sunt doar elitele cu rochii lungi sau cu pantaloni mulați și buricul la vedere.
  Scârbă, de tot ce se întâmplă.

 4. Mi-a ramas in minte o declaratie a doamnei Doina Simirean, postata pe undeva, nu mai stiu unde… – A fost la gala ca voia sa il vada pe Mircea Bravo. Deci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...