11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Pistolarul din Cepari, condamnat definitiv! CÂT va sta după gratii cel ce-l vroia mort pe fotograful basarabean

O casă în construcție, din Cepari, a devenit în  2014 „scena” unui incident demn de un film. Un fotograf basarabean a scăpat din ștreang și apoi a fugit pe câmp, rănit fiind de 6 gloanțe. Pistolarul a fost condamnat definitiv.

În luna aprilie 2014, liniștea micuțului sătuc Cepari a fost zguduită de un eveniment demn de un film de acțiune.

Transnistreanul Maxim Filioglo l-a dus într-o casă părăsită pe fotograful basarabean Vadim Malogolovenko. Acolo l-a agățat în ștreang, dar cumva, acesta a scăpat.

Maxim a tras cu arma după Vadim, șase gloanțe străpungându-i trupul. Agonizând și plin de sânge, ferindu-se din calea oricărei mașini – așa a fost găsit de fermierul trezit cu noaptea-n cap să-și are pământul.

Vadim a fost dus la spital și operat de urgență, fiind externat după o săptămână de spitalizare.

Maxim a fost prins la scurt timp și dus în custodia poliției. Apoi a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor cu premeditare.

Cei doi ar fi fost traficanți de droguri și motivul „disputei” au fost niște „nereguli” pe care Vadim NU le-ar mai fi acceptat.

La mijlocul lunii iunie 2021, magistrații de la Cluj au dat sentința finală.

Maxim Filioglo a stat în arest preventiv pe TOATĂ durata procesului. În luna martie, anul acesta, tribunalul Bistrița-Năsăud a dat sentința.

Condamnă pe inculpatul F. M. la pedepsele de:

  •  10 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul străinului de a se afla pe teritoriul României, dreptul de a alege, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani, pentru tentativă la infracţiunea de omor 
  •  2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
  • 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de uz de armă fără drept 

Constată că infracţiunile pentru care a fost condamnat inculpatul sunt în concurs, și contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 5 ani, sporită cu 1 an şi 6 luni închisoare, în total pedeapsa de 11 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 5 ani, ce va fi executată de inculpat.

  • Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 15.04.2018 la zi.
  • Dispune confiscarea de la inculpat a armei cu amortizor şi a muniţiei aferente.
  • Dispune restituirea către numitul S. I., a autoturismului marca VW Transporter, aflat în custodia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud (…) ” se arată pe portalul instanței.

Decizia a fost contestată

Filioglo a contestat pedeapsa primită de la Tribunalul Bistrița-Năsăud. A încercat chiar să să-și schimbe încadrarea faptei, susținând că NU a premeditat omorul lui Vadim Malogolovenko.

Tototdată, Tribunalul Bistrița-Năsăud a vrut să-l condamne și pentru deținere ilegală de arme.

La mijlocul lunii iunie, magistrații de la Cluj au dat sentința finală.

Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul F.M., şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BISTRIŢA-NĂSĂUD împotriva sentinţei penale nr. 23/F/2 martie 2021 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia, durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 15 aprilie 2018 la zi”, se arată pe portalul Curții de Apel Cluj.

Bărbat găsit împușcat pe un câmp din Cepari. Acesta avea plăgi în zona toracelui, a gâtului și mâinilor

 

FOTO/VIDEO – Ce e în spatele împușcăturilor de la Cepari – „scenariul” de film luat în calcul

 

AUDIO – Cine este bărbatul împușcat la Cepari. Mărturiile apropiaților victimei

 

DE NECREZUT! Basarabeanul împușcat de 6 ori în Cepari a fost plimbat 250 de kilometri, între spitale, cu gloanțele în el

 

FOTO/VIDEO – Fotograful împușcat de 6 ori și lăsat să agonizeze pe un deal din Cepari a ieșit din spital

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: