11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Planuri mărețe: Nicio porţiune de drum judeţean pietruită, până la începutul lui 2020!

„Cred, de fapt sunt convins că în 2020 vom putea declara că avem întreaga suprafaţă rutieră de drumuri judeţene modernizată sau cu lucrări noi încheiate!”.  Este opinia vicepreședintelui Consiliului Județean care a subliniat recent, într-o conferință de presă, că toți cei care lucrează în prezent la modernizarea infrastructurii rutiere din Bistrița-Năsăud „s-au angajat că undeva la finalul lui 2019, primul trimestru din 2020, toate lucrările vor fi încheiate”.

Asta înseamnă că judeţul Bistriţa-Năsăud (cu excepţia drumului de la Viţa – la limită de judeţ cu Cluj și Gledin – Vătava) „nu va mai avea nicio porţiune de drum judeţean pietruită. Ne referim aici la drumuri județene”, a explicat Ioan Ţintean.

Singura problemă pare să fie pe tronsonul Ilva Mică – Măgura Ilvei: „Aici Autotehnorom Suceava ne scoate peri albi şi nu avem o garanţie a îndeplinirii sau menținerii graficului de lucru…”, a admis vicepreședintele Consiliului Județean.

Trei drumuri vor intra în modernizare: Cociu – Mocod – Zagra, Beclean – Chiochiş şi Sânmihaiu de Câmpie – Visuia – drumuri care  sunt prinse în programe de modernizare, fiind rețele de drumuri mai lungi. „Cred, de fapt sunt convins că în 2020 vom putea declara că avem întreaga suprafaţă rutieră de drumuri judeţene modernizată sau cu lucrări noi încheiate”, a mai spus Ioan Ţintean.

Firmele care au câștigat contractele de modernizare a drumurilor judeţean sunt Îndemînarea Construct, Dimex, Autotehnorom Suceava, Mis Grup și Construct Perom, aceștia din urmă fiind cei care au câștigat licitația pentru Buduș – Șieu, unde deja se lucrează, și vor merge mai departe spre Ocnița – Teaca…. „Cam așa stau lucrurile în mare. Stau încurajator…”, a conchis optimist vicepreședintele CJ Ioan Țintean.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...