13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Poftiți la scăldat. Bistrița și-a tras piscină pe mijloc de bulevard

Bistrițenii se pot mândri cu o „piscină” olimpică de toată frumusețea! Zona Decebal are acum de toate. Pe lângă săpături, șanțuri, noroi și pe alocuri câte un Dorel, mai nou a apărut și o piscină pe care o putem confunda cu un bazin olimpic, visul, de altfel, al administrației actuale.

A luat naștere piscina olimpică a Bistriței! Lucrările în zona Decebal înaintează… încet, dar sigur. Cu această ocazie au început săpăturile pentru viitorul pasajul subteran, iar cei 255 de piloni au fost puși la loc de cinste. Pasajul va fi dotat cu lift și scări rulante, urmând să facă legătura și cu noua piață agroalimentară ce va fi construită în Decebal. Nu cunoaștem dacă legăturile vor fi suplimentate, să comunice cu tunelurile de sub Biserica Evanghelică.

Scopul acestui proiect îl reprezintă fluidizarea circulației auto și reducerea gradului de poluare pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, conform declarațiilor primarului Ioan Turc.

La mijlocul lunii martie a fost votat proiectul de hotărâre care prevede modificarea proiectului axa de transport Gării – Decebal- Andrei Mureșan – Năsăudului. Printre prevederi se numără și dotarea pasajului subteran din zona Pieței Decebal cu scări rulante.

Doar acestea ar urma să coste 670.000 de euro. Valoarea totală a proiectului ajunge la 63,8 milioane de lei, deși în 2019 valoarea lucrărilor a fost stabilită la 50,3 milioane de lei.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Tot Redactia l-a intervievat în 2019 pe Cretu la baza pârtiei „înfulecând ” de zor explicațiile cu privire la orarul de funcționare: L-V 17-21 S-D ÎNCHIS!?!! Atunci nu mai era dezastru în jurul infectei hale/piețe Decebal? Daca ieșea cristinel era parfum ! Liniște și pace . Nu mai era atâta deranj. Cu puțin ghinion s-ar putea sã urmeze Economistul . Sã vezi atunci proiecte. Slãbuți tare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...