25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Pompierii bistrițeni: Peste 200 de intervenții în 6 zile!

În intervalul 31.12.2019 – 06.01.2020 pompierii bistrițeni au avut, în medie, peste 30 de intervenții zilnic. Aceștia au stins incendii sau au acordat îngrijiri medicale celor implicați în accidente rutiere. Dar au și creat condiții de siguranță la focurile de artificii sau la ridicarea unor elemente de muniție.

Bistrițenii s-au bucurat de vacanță, cu ocazia Sărbătorii Nașterii Mântuitorului și a Revelionului.

În tot acest timp, salvatorii au fost „în priză”. În mini-vacanța de Crăciun, cei din cadrul ISU BN au avut 204 intervenții, despre acestea puteți citi aici:

Mini-vacanța de Crăciun pentru angajații ISU: 34 de invervenții, pe zi!

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în mini-vacanța de Revelion.

În perioada 31.12.2019 – 06.01.2020, pompierii bistrițeni au avut 217 intervenții, adică, în medie, 36 de intervenții, zilnic. Dintre acestea, 194 au aparținut echipajelor SMURD.

„Pompierii au avut zece misiuni de stingere a unor incendii izbucnite preponderent la godpodării – coșuri de fum necurățate sau defecte. Din fericire, prin intervenția promptă a pompierilor din subunitățile bistrițene, pagubele materiale au fost limitate considerabil. Cel mai de amploare incendiu, în această perioadă, a izbuncit la un atelier de tâmplărie din localitatea Uriu, unde a ars o suprafață totală de aproximativ 100 mp, dar casa de locuit alipită a fost salvată”, transmit reprezentanții ISU BN.

Despre incendiul de la Uriu puteți reciti aici:

FOTO/VIDEO – URIU: Atelier de tâmplărie cuprins de flăcări

Din fericire, în această perioadă, au avut loc doar patru accidente rutiere, ușoare.

La trecerea în Noul An, pompierii bistrițeni au avut cinci misiuni de asigurare a măsurilor specifice în contextul în care au fost organizate jocuri de artificii. De asemenea, și pirotehniștii bistrițeni au început anul 2020 în teren. Specialiștii unității noastre au ridicat în condiții de siguranță elemente de muniție găsite pe raza localităților Petriș și Cetate”, mai spun reprezentanții ISU BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...