11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Post cu dedicație la cel mai controversat Ocol Silvic din județ?!?

Șeful Ocolului Silvic din Telciu iese astăzi la pensie. Ar fi trebuit organizat un concurs pentru ocuparea postului ce rămâne vacant. ”Nu au mai organizat concursul. Au ales prin vot, în Consiliu Local și a ieșit, bineînțeles, unul cercetat penal!” a transmis petiționarul Nelu Pop.

Situația controversată și un nou scandal la Telciu. Actualul șef al Ocolului Silvic iese astăzi la pensie. Deși ar fi trebuit organizat concurs, s-a votat în Consiliu Local cine să ocupe funcția. Și a fost ales unul…cercetat penal.

Conform legii, trebuia organizat un concurs pentru ocuparea postului. Dar bineînțeles că interesele lor sunt mai presus de lege. Au votat în Consiliu Local, dintre mai mulți candidați, e drept, dar toți candidații sunt cei ce dețin partiții și au firme de exploatare a lemnului în zonă. Mai exact, cei vizați în cadrul dosarului penal ce a dus la descinderile de anul trecut.

Au votat dintre ai lor și a ieșit câștigător Vasile Pupeză care e cercetat în cadrul doasarului respectiv. Spuneți dumneavoastră, noi cum am putea avea încredere în acest om că va avea grijă de interesele comunei, ale locuitorilor, când el e cercetat într-un dosar penal de furt de lemn?? Da, nu există încă o condamnare, dar e cercetat. Păi e normal??? Nu era normal să se organizeze un concurs și să poată candida și din afară, cineva care să țină cont de interesele comunei??? Nu. Și-au ales ei dintre ai lor, ca să acopere neregulile ce le fac!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, petiționarul Nelu Pop, vocea ”apărătorilor lemnului din Telciu”.

Primarul comunei: Legea e ambiguă. Nici mie nu mi se pare corect. Vedem ce spune Prefectura

Întrebat cum comentează situația iscată privind alegerea noului șef de ocol, primarul comunei Telciu a spus că totul depinde de …Prefectura BN.

Legea e foarte ambiguă. Adică, scrie că șeful de ocol Silvic e desemnat de Consiliul Local. Dar mie mi s-ar părea normal să fie desemnat în urma unui concurs.

Dar avem un consilier local care e și jurist, și a zis că dacă șeful de ocol Silvic e numit de Consiliu Local, atunci se alege prin vot. A fost vot secret și a ieșit câștigător cel ce a obținut cele mai multe voturi.

Bineînțeles, decizia e trimisă spre validare către Prefectură. Ei vor decide dacă e legal, dacă poate fi interpretată așa acea parte din lege. Și mie mi s-ar fi părut normal să fie organizat concurs. Ca să fii pădurar, trebuie concurs. CU atât mai mult mi s-ar părea normală organizarea unui concurs pentru șefia Ocolului Silvic.

Dar cum spuneam. Decizia e la Prefectură. Dacă ei validează, atunci numirea merge spre aprobarea Ministerului Pădurilor. Dacă ei nu validează, atunci cu siguranță procedura va fi reluată și, cel mai probabil, organizat concurs!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Sever Mureșan.

Despre Problemele legate de Ocolul Silvic Telciu, aici:

Mafia Pădurilor în BN: Cei mari îi ”pârăsc” pe cei mici, ca să scape ei basma curată!

FOTO/VIDEO – Mafia Pădurilor în BN – DESCINDERI la Telciu, la firmele de prelucrare a lemnului

Mafia Pădurilor în BN- Perchezițiile de la Telciu confirmă: ”blaturi”, lemn furat de mai bine de un jumătate de milion de lei

Ministrul Tanczos Barna despre perchezițiile de la Telciu: Luptăm împotriva tăierilor ilegale!

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...