2.9 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

FOTO/VIDEO – Mafia Pădurilor în BN – DESCINDERI la Telciu, la firmele de prelucrare a lemnului

Zeci de echipaje de poliție au împânzit străzile din Telciu. Se fac controale la firmele de prelucrare a lemnului. Acțiunea are loc după ce s-au constatat nereguli.

Zeci de echipaje de poliție au ajuns în această dimineață în Telciu. Acestea s-au împânzit pe străzile din localitate, la casele proprietarilor firmelor de prelucrare a lemnului.

Sunt vreo 100 de polițiști și mascați, pe puțin. S-au împărțit la toți cei de la Ocolul Silvic. Verifică toate firmele!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Nelu Pop, petiționar și voluntar în verificările efectuate până acum.

Controale se fac inclusiv la sediul Ocolului Silvic Telciu.

Prejudiciul estimat, în prima fază a verificărilor din teren se ridicau la aproape un jumătate de milion de lei.

CE SPUNE POLIȚIA

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează 25 de percheziții, în județul Bistrița-Năsăud, la sediile unor operatori economici, sediul unui ocol silvic și locuințele unor persoane bănuite de:

  • constituire a unui grup infracțional organizat
  • tăiere, fără drept, de arbori
  • furt de arbori
  •  fals intelectual
  • și uz de fals.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Ordine Publică și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții participă și polițiști și luptători de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud, Mureș, Maramureș, Suceava, Alba, Hunedoara, Cluj, Covasna, Sălaj, Bihor, Sibiu și Satu-Mare, precum și reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud și ai Gărzii Forestiere Cluj.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Două echipaje de poliție, cu pădurari înăuntru, au pornit spre sediul poliției, cel mai probabil poentru audieri.

Bistrițeanul.ro a scris despre MAFIA PĂDURILOR din Telciu aici:

Mafia Pădurilor în BN: Cei mari îi ”pârăsc” pe cei mici, ca să scape ei basma curată!

 

Mafia Pădurilor în BN – Șase firme de exploatare a lemnului ar fi trebuit să rămână fără atestate: ”Cum de au scăpat?”

 

MAFIA PĂDURILOR ÎN BN: Toată lumea vrea ca dreptatea să troneze în Ocolul Silvic Telciu. Culmea, legea pune piedici!

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.