12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Povestea refugiaților de la Parva: locuiesc într-un colț de rai, fac școala pe ZOOM și nu contenesc să se gândească la tații ce luptă în Ucraina

Primarul comunei Parva Ioan Strugari găzduiește în pensiunea familiei din localitate 15 refugiați din Ucraina. Cel mai mic dintre ei are doar un an, iar cel mai mare e în clasa a X-a. Cei mari fac școala folosindu-se de platforma ZOOM, iar mamele lor înnebunite de griji își caută soții rămași în Ucraina, seară de seară,  folosindu-se și ele de tehnologie.

15 refugiați din Ucraina sunt cazați la o pensiune din Parva. Este chiar pensiunea familiei primarului din Parva, care i-a primit fără să clipească. 8 mame și 7 copii și-au găsit refugiul în colțul de rai de la Parva.

„Nu au unde merge momentan, s-au stabilit aici. Își doresc să meargă acasă, înapoi. În fiecare seară spun că s-ar duce și pe jos acasă. Mai au case în Ucraina, le sunt soții pe front. Țin legătura cu ei în fiecare seară”, a povestit la Bistrițeanul Live, Ioan Strugari, primarul comunei Parva.

Cel mai mic dintre refugiați are doar un an, iar cel mai mare e pe clasa a X-a. Deși s-au refugiat în România, copiii sunt în continuare conectați cu colegii lor și cu profesorii, în ciuda faptului că sunt în țări diferite. Se folosesc de platforma ZOOM pentru a continua școala.

„Încercăm în fiecare seară să stăm de vorbă, să avem mese împreună cu ei. Sunt niște femei disperate, niște copii maltratați psihic. Uneori nu-ți vine să crezi că mergi la ei și-ți sar în brațe ție, care ești un străin”, spune emoționat primarul, care la rândul său are 8 copii.

Emisiunea la care a fost invitat primarul comunei Parva, Ioan Strugari o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ce inimă mare are domnul primar . 15 refugiați x 20 de lei de persoană ( ajutorul de la stat) … . Da , aveți dreptate , Om cu suflet bun ( și cu buzunare mari ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...