7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Octavian Guiu, noul director al LPS Bistrița: Suntem o echipă puternică. Vom schimba în curând imaginea școlii

Octavian Guiu este din ianuarie noul director al Liceului cu Program Sportiv din Bistrița. Alături de directorul adjunct, Grigore Leonte, și de ceilalți profesori ai liceului, el și-a propus să schimbe mentalitatea despre această școală.

Profesorul de Octavian Guiu predă Protecția Mediului, pentru că la LPS există patru clase de sport, una de Turism și una de Protecția Mediului. De anul viitor aici vor fi disponibile 5 clase de sport.

Din ianuarie, profesorul Octavian Guiu a preluat funcția de director la Liceul cu Program Sportiv. După ce a trecut prin probele unui examen destul de greu.  

A fost un concurs dificil. Trebuia să fii cu adevărat pregătit ca să-l treci. Am avut emoții, fiind și prima mea experiență de acest fel…”, a povestit Octoavian Guiu pentru Bistrițeanul.ro.

La concurs s-au prezentat mai mulți candidați din cadrul LPS, însă Octavian Guiu s-a dovedit cel mai bine pregătit, obținând cele mai mari note la proba scrisă și la interviu.

Între prioritățile sale se numără și aceea de a schimba imaginea școlii pe care o conduce.

Atât Octavian Guiu, cât și Grigore Leonte, și-au propus să schimbe mentalitatea care circulă în oraș despre Liceul Sportiv. „Suntem conștienți, știm cum este privit Liceul Sportiv în Bistrița. Dar această mentalitate se va schimba în curând. Suntem o echipă puternică acum, iar împreună cu toți colegii vom ajunge acolo unde ne-am propus. Clar, vrem să schimbăm imaginea școlii și percepția asupra ei…”, ne-a explicat directorul Octavian Guiu.

La liceele vocaționale, cum este și LPS Bistrița, transferurile de elevi se pot face oricând în timpul anului școlar. Celelalte școli o pot face doar în anumite perioade de timp. „Poate de aici și percepția asta asupra Liceului Sportiv. Elevii se puteau transfera oricând, ca să scape din alte părți. Din păcate, în trecut, mulți elevi se transferau la LPS cu probleme de disciplină sau probleme la învățătură. Veneau aici tocmai pentru că era legal oricând. De acum, selecția va fi foarte dură. Vor fi acceptați doar copiii talentați la sport”, a explicat directorul adjunct Grigore Leonte.

FOTO: Încă o tulburătoare poveste de Crăciun, pe pietonalul din Bistrița

Profesorul Octavian Guiu a impresionat la proba de interviu și cu proiectul propus pentru a-i atrage pe elevi spre LPS.

Cantina a funcționat și în 2019, dar din cauza pandemiei și a cursurilor online, activitatea aici s-a sistat. Din septembrie 2022, și elevii din clasa pregătitoare și cei din clasa I vor avea parte de o masă caldă gratuită la  prânz. Iar împreună cu ceilalți colegi profesori, am gândit pentru părinți și copii inclusiv un program after-school, de asemenea gratuit. Toți cei 74 de profesori, prin rotație, vor fi implicați în această poveste, ca voluntari”, a explicat Octavian Guiu.

În proiect au fost implicați și profesorii de la Palatul Copiilor. „Este un lucru extraordinar. Copiii au nișa de vârstă potrivită pentru anumite cluburi de la Palatul Copiilor. Este vorba despre proiectul nostru, al tuturor profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv… Trebuie să reușim”, a mai spus Octavian Guiu.

În primul rând ne dorim să atragem elevi talentați la sport. Suntem încrezători că se vor ocupa cele 22 de locuri disponibile în clasa pregătitoare. Oferta este foarte tentantă.

Și în viitor vrem să atragem cât mai mulți elevi interesați de sport. Nu doar în clasa pregătitoare, ci și pentru celelalte clase de sport, pentru a crește performanțele sportive. Avem secții de handbal, fotbal, atletism, volei, tenis de masă, schi fond și gimnastică – ritmică pentru fete și artistică pentru băieți”, a precizat și Grigore Leonte, directorul adjunct al liceului.

Mâine încep înscrierile în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2022-2023. Părinții care optează să-și înscrie elevii în clasa pregătitoare la Liceul cu Program Sportiv trebuie să știe că în clasa pregătitoare copiii studiază toate disciplinele ca în toate celelalte școli.

Abia din clasa I, copiii vor putea opta pentru fotbal, gimnastică (fete și băieți) sau tenis de masă. Celelalte sporturi vor putea fi practicate din clasa a V-a.

Masă de prânz și afterschool GRATUITE, la Liceul cu Program Sportiv Bistrița! Alte avantaje pentru micii sportivi

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...