7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Prefectul Dolha: Azi la 10.30 decidem dacă Bistrița intră în scenariul roșu! Dar mai mult ca sigur, așa va fi!

Bistrița a depășit pragul de 3/1.000 în ceea ce privește incidența COVID, săptămâna trecută. Autoritățile locale nu au decis imediat intrarea în scenariul roșu. ”Azi la 10.30 vom discuta și decidem dacă se intră în scenariul roșu. Dar mai mult ca sigur așa va fi! Probabil că azi vom emite hotărârea!” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Incidența cazurilor COVID a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori săptămâna trecută, joi.

Conform regulilor impuse de la nivel național, odată cu depășirea acestui prag, localitatea în cauză intră în scenariu roșu. La Bistrița, decizia nu a fost luată imediat.

”Am avut focarul de la Penitenciarul Bistrița, care ne ducea peste incidența de 3/1.000. Am sperat ca fără focar să reușim să ne menținem sub acest prag. Am fost sunat și de cei din HORECA. Eu am încercat și când numărul de cazuri creștea să trag semnale de alarmă, să îi avertizez, să le spun să fie atenți. Dar uite că incidența tot nu scade sub 3” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Astfel, intrarea în scenariul roșu a Bistriței e la …o întâlnire distanță.

Astăzi, în ședința restrânsă de CJSU vom reanaliza datele din ultimele zile Dar mai mult ca sigur vom intra în scenariul roșu. Incidența e tot peste 3/1.000, chiar și fără focar, deci cel mai probabil CJSU asta va hotărî, și dacă hotărârea ne va fi aprobată, astăzi vom anunța oficial intrarea în scenariul roșu. la cum sunt datele, e clar că trebuie luată decizia aceasta, nu avem ce face” a explicat Dolha.

Astfel, dacă azi se va da decizia de intrare în scenariul roșu, localurile vor pune ”lacăt”, putând funcționa doar dacă au terase, sau să ofere produsele ”la pachet„. De asemenea se închid cinematografele, sălile de jocuri de noroc, etc.

Școlile oricum DEJA funcționează pe scenariul roșu. Totuși, acum scenariul roșu e o variantă destul de bună. Merg la clase preșscolarii, clasele primare și clasele din anii terminali. Dar având săli de clasă libere, cei din anii terminali pot merge toți la școală, și să fie împărțiți ăn două săli. Deci spațiul îți permite. Asta este, e o chestie neplăcută să intrăm cu totul în scenariul roșu, dar cifrele nu ne dau altă variantă” a concluzionat prefectul Stelian Dolha.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...