23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Prefectul Dolha: Azi la 10.30 decidem dacă Bistrița intră în scenariul roșu! Dar mai mult ca sigur, așa va fi!

Bistrița a depășit pragul de 3/1.000 în ceea ce privește incidența COVID, săptămâna trecută. Autoritățile locale nu au decis imediat intrarea în scenariul roșu. ”Azi la 10.30 vom discuta și decidem dacă se intră în scenariul roșu. Dar mai mult ca sigur așa va fi! Probabil că azi vom emite hotărârea!” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Incidența cazurilor COVID a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori săptămâna trecută, joi.

Conform regulilor impuse de la nivel național, odată cu depășirea acestui prag, localitatea în cauză intră în scenariu roșu. La Bistrița, decizia nu a fost luată imediat.

”Am avut focarul de la Penitenciarul Bistrița, care ne ducea peste incidența de 3/1.000. Am sperat ca fără focar să reușim să ne menținem sub acest prag. Am fost sunat și de cei din HORECA. Eu am încercat și când numărul de cazuri creștea să trag semnale de alarmă, să îi avertizez, să le spun să fie atenți. Dar uite că incidența tot nu scade sub 3” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Astfel, intrarea în scenariul roșu a Bistriței e la …o întâlnire distanță.

Astăzi, în ședința restrânsă de CJSU vom reanaliza datele din ultimele zile Dar mai mult ca sigur vom intra în scenariul roșu. Incidența e tot peste 3/1.000, chiar și fără focar, deci cel mai probabil CJSU asta va hotărî, și dacă hotărârea ne va fi aprobată, astăzi vom anunța oficial intrarea în scenariul roșu. la cum sunt datele, e clar că trebuie luată decizia aceasta, nu avem ce face” a explicat Dolha.

Astfel, dacă azi se va da decizia de intrare în scenariul roșu, localurile vor pune ”lacăt”, putând funcționa doar dacă au terase, sau să ofere produsele ”la pachet„. De asemenea se închid cinematografele, sălile de jocuri de noroc, etc.

Școlile oricum DEJA funcționează pe scenariul roșu. Totuși, acum scenariul roșu e o variantă destul de bună. Merg la clase preșscolarii, clasele primare și clasele din anii terminali. Dar având săli de clasă libere, cei din anii terminali pot merge toți la școală, și să fie împărțiți ăn două săli. Deci spațiul îți permite. Asta este, e o chestie neplăcută să intrăm cu totul în scenariul roșu, dar cifrele nu ne dau altă variantă” a concluzionat prefectul Stelian Dolha.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...