22 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Prefectul Stelian Dolha ne luminează: Câți dintre angajații Prefecturii iau spor COVID:

Angajații prefecturilor pot beneficia de spor COVID, conform unei OUG emise în august. După o săptămână de așteptări, prefectul Stelian Dolha ne ”luminează” CÂȚI angajați ai instituției pe care o conduce iau sporul.

În luna august a apărut OUG 131, prin care angajații Instituției Prefectului din întreaga țară puteau primi un spor COVID de 30 la sută. Acest spor se acorda prin ordin de prefect, pe baza unui raport întocmit de fiecare șef de serviciu din cadrul instituției.

Bistrițeanul.ro a cerut prefectului informații cu privier la NUMĂRUL de angajați care beneficiază de acest spor. După o săptămână, a sosit și răspunsul.

Reporter: Am revenit cu întrebarea legată de CÂȚI angajați ai instituției beneficiază de acest spor COVID?

Stelian Dolha: Sunt 66 de angajați în instituție, din care 33 au primit acest spor COVID!

Rep.: Spuneați că unii au renunțat la acest spor. Câți EXACT au renunțat?

S.D.: Doar unul singur. Doar domnul Herciu a renunțat la acest spor.

Rep.: CARE a fost criteriul de acordare al acestui spor? Că într-o emisiune spuneați că din cauza implicării în voluntariat. Ori aia s-a întâmplat în perioada stării de urgență. Ați plătit retroactiv??

S.D.: Deci, vă rog să scrieți exact cum spun! Există o Ordonanță de Urgență, nr 131, dată în august, prin care se permite instituțiilor prefectului să dea acest spor angajaților săi. Nu eu am emis acel ordin, pentru că atunci eram candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean. DAR, așa cum am mai spus, pe toată perioada stării de urgență, și apoi pe starea de alertă, Instituția Prefectului a fost pusă la muncă. Am pus angajații în centrul pandemiei, a calamităților…

Rep.: Bine, bine, dar voluntariatul s-a făcut în starea de urgență, și calamitățile au fost imediat după. Ordonanța s-a dat în luna august! I-ați plătit pentru ce au făcut în urmă?

S. D.: Sporul s-a acordat pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. Deci pe patru luni, în 2020. Pentru anul 2021 se va face o reevaluare. Dacă se mai implică, vor primi sporul, dacă nu se mai implică, nu vor primi sporul. Că deja în 2021 vorbim de vaccin și lucrurile trebuie regândite și tratate altfel. Și neapărat să menționați că angajații din Prefectură, cu tot cu spor, nu ajung la salariile din alte instituții, și vă dau exemplu un jurist, care ia cu 1.500 de lei mai puțin decât juristul din Consiliul Județean sau cel de la Primărie.

Rep.: Domnu prefect, haideți să nu amestecăm lucrurile. Întrebam dacă raportul pe baza căruia s-a dat sporul privea implicarea PÂNĂ în luna august, când s-a dat ordonanța sau s-a luat în considerare din august ÎNCOLO cât se vor implica? Pentru că am înțeles că în starea de urgență și imediat după au fost foarte implicați, dar din august, lucrurile nu au mai fost chiar așa precipitate.

S.D.: Deci aceste rapoarte le face șeful de serviciu, pe fiecare angajat. Sunt rapoarte lunare. Dacă dumneavoastră credeți că acum nu avem atâta de mult de lucru, vă invit o zi aici. Deci, în anul 2020 s-a dat acest spor pentru patru luni de zile. Pentru anul 2021 vorbim deja de o înghețare a salariilor, că, odată ce oamenii fac proteste în fața instituției, trebuie să vezi puțin dacă salariile sunt meritate. Deci, pentru anul 2021 vom reevalua personalul și vă voi pune la dispoziție chiar și rapoartele celor care vor mai primi acest spor, DACĂ va mai primi careva acest spor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...