-0.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Prefectura nu s-a ținut de cuvânt! Încă nu a comunicat câți angajați iau sporurile COVID și de ce

Angajații prefecturii iau, din luna august, spor COVID de 30 la sută. Acest ”ajutor” se oferă pe bază de ordin de prefect, pe TOATĂ perioada stării de urgență. Prefectul Stelian Dolha a declarat ieri că azi va da o informare: câți beneficiază de acest spor, din instituția pe care o conduce, și de ce. Ziua a trecut, informațiile NU au venit.

SCANDAL la nivel național, privind sporul COVID de 30 la sută din salariul de bază, oferit angajaților prefecturilor.

În luna august 2020 a apărut OUG 131 care permite acordarea acestui spor, pe bază de ordin de prefect, persoanelor din cadrul instituției care, din cauza a ceea ce fac, sunt mai expuși să se infecteze sau, cărora, din cauza pandemiei, le-a crescut volumul de muncă.

La Bistrița, se zvonea, pe la colțuri, că inclusiv femeia de serviciu ar lua acest spor. Cum ordinul de prefect NU era public, redacția Bistrițeanul.ro a luat legătura cu prefectul.

Stelian Dolha nu știa ”din memorie” câți beneficiază, deoarece nu el semnase ordinul, dar a promis că astăzi va veni cu o informare privind numărul de salariați ai instituției care beneficiază de acest spor, și motivația care a stat la baza acordării lui.

Mai multe despre acest subiect, aici:

SCANDAL: Angajații Prefecturii primesc spor COVID de 30 la sută

Culmea, astăzi, prefectura NU A COMUNICAT nimic pe acest subiect. Ziua a trecut, informația nu a venit, iar numărul celor ce beneficiază de spor COVID, și DE CE beneficiază de el, e încă SECRET….

Pe baza legii 544/2001, art 8, alineatul 5, privind liberul acces la informații, atunci când un trust media solicită informații pe cale verbală/telefonică, cel întrebat are cel mult 24 de ore la dispoziție să ofere informația solicitată.

Întrebările adresate prefectului Stelian Dolha de către reporterii Bistrițeasnul.ro, privind informațiile de mai sus, au fost adresate ieri la ora 11.18.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...