12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Prefectura nu s-a ținut de cuvânt! Încă nu a comunicat câți angajați iau sporurile COVID și de ce

Angajații prefecturii iau, din luna august, spor COVID de 30 la sută. Acest ”ajutor” se oferă pe bază de ordin de prefect, pe TOATĂ perioada stării de urgență. Prefectul Stelian Dolha a declarat ieri că azi va da o informare: câți beneficiază de acest spor, din instituția pe care o conduce, și de ce. Ziua a trecut, informațiile NU au venit.

SCANDAL la nivel național, privind sporul COVID de 30 la sută din salariul de bază, oferit angajaților prefecturilor.

În luna august 2020 a apărut OUG 131 care permite acordarea acestui spor, pe bază de ordin de prefect, persoanelor din cadrul instituției care, din cauza a ceea ce fac, sunt mai expuși să se infecteze sau, cărora, din cauza pandemiei, le-a crescut volumul de muncă.

La Bistrița, se zvonea, pe la colțuri, că inclusiv femeia de serviciu ar lua acest spor. Cum ordinul de prefect NU era public, redacția Bistrițeanul.ro a luat legătura cu prefectul.

Stelian Dolha nu știa ”din memorie” câți beneficiază, deoarece nu el semnase ordinul, dar a promis că astăzi va veni cu o informare privind numărul de salariați ai instituției care beneficiază de acest spor, și motivația care a stat la baza acordării lui.

Mai multe despre acest subiect, aici:

SCANDAL: Angajații Prefecturii primesc spor COVID de 30 la sută

Culmea, astăzi, prefectura NU A COMUNICAT nimic pe acest subiect. Ziua a trecut, informația nu a venit, iar numărul celor ce beneficiază de spor COVID, și DE CE beneficiază de el, e încă SECRET….

Pe baza legii 544/2001, art 8, alineatul 5, privind liberul acces la informații, atunci când un trust media solicită informații pe cale verbală/telefonică, cel întrebat are cel mult 24 de ore la dispoziție să ofere informația solicitată.

Întrebările adresate prefectului Stelian Dolha de către reporterii Bistrițeasnul.ro, privind informațiile de mai sus, au fost adresate ieri la ora 11.18.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...